Diamanten huwelijk echtpaar Van Bommel–van Vliet

Gorinchem – Op donderdag 27 december bezocht burgemeester Reinie Melissant-Briene het echtpaar Van Bommel-van Vliet om hen te feliciteren met hun 60-jarige diamanten huwelijksjubileum.

Diamanten huwelijk

De heer (Laurens) en mevrouw (Jantina) Van Bommel leerden elkaar kennen via de broer van de heer van Bommel. Omdat het schip van de ouders van mevrouw van Bommel was ingevroren in Gorinchem, gingen zij op bezoek bij de broer van meneer van Bommel, een bekende van haar ouders. Hier zagen zij elkaar voor het eerst en sloeg de vonk over. Vier jaar later zijn ze getrouwd, de heer van Bommel wilde immers niet voor zijn 30e trouwen. Lachend verteld mevrouw van Bommel dat haar broer en de zus van meneer van Bommel ook met elkaar getrouwd zijn.

Van het schip naar het vaste land

Na hun huwelijk hebben ze 13 jaar in een huisje in de Dalemstraat in Gorinchem gewoond. Hier zijn ook hun 2 zonen en dochter geboren. Ze zijn ook de trotse opa en oma van 6 kleinkinderen.  De heer van Bommel heeft jarenlang gewerkt op de veerpont tussen Gorinchem en Sleeuwijk. Hij was stoker, in die tijd was de veerpont immers nog een stoomboot. Later heeft hij gewerkt bij Rijkswaterstaat, maar helaas is hij al vroeg invalide geraakt na een beroerte. Mevrouw van Bommel heeft altijd voor haar kinderen en haar man gezorgd.

Veel gezelligheid

De heer en mevrouw van Bommel hebben altijd heel veel samen gedaan en beleefden veel plezier aan de gezellige kaartavonden met hun broers en zussen.

Het echtpaar heeft goede buren die regelmatig langs komen en elke week komt er familie op bezoek in de vorm van kinderen en of kleinkinderen. De heer en mevrouw van Bommel zijn dankbaar dat het naar omstandigheden nog steeds zo goed gaat, de heer van Bommel zijn gezondheid is namelijk al bijna veertig jaar zorgelijk, maar ze hopen in maart 2019 zijn 91ste verjaardag te mogen vieren.

Viering van het jubileum

Het echtpaar heeft het jubileum met een heerlijke maaltijd met kinderen en kleinkinderen gevierd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img