Opening nieuw politiesteunpunt Hardinxveld-Giessendam

Het nieuwe politiesteunpunt in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam, wordt op woensdag 27 oktober geopend door burgemeester Dirk Heijkoop (Hardinxveld-Giessendam) en teamchef Mirjam van Woerkom (basisteam Lek & Merwede) .

Uitbreiding politiesteunpunt

Het politiesteunpunt is al een aantal jaren in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam gevestigd maar was toe aan een uitbreiding. Het vorige politiesteunpunt – wat zich in de hal van het gemeentehuis bevond – bestond uit slechts drie werkplekken. Daardoor konden agenten van de noodhulp er nauwelijks werken. Ook had de politie geen eigen ruimte om bijvoorbeeld te eten tijdens de dienst en waren er geen parkeerplekken voor de dienstvoertuigen. Hier is nu allemaal aan gedacht en daarmee hebben de agenten van het basisteam Lek & Merwede een volwaardige uitvalbasis midden in de gemeente Hardinxveld-Giessendam gekregen.

Aanwezigheid in de wijk

Met deze volwaardige uitvalsbasis is het voor de agenten niet meer noodzakelijk om in Gorinchem hun administratieve handelingen te verrichten. Hierdoor blijven de agenten langer op een meer centrale locatie in het werkgebied van Lek & Merwede aanwezig en kunnen ze zodoende sneller op een melding reageren. Dit werkt voor de politie efficiënter. Ook zorgt deze manier van werken ervoor dat de zichtbaarheid en aanwezigheid van de politie in de gemeente wordt vergoot. Dit komt het contact met de inwoners ten goede.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img