9.3 C
De Bilt
woensdag, 25 mei 2022

Dierenvervoer en -opvang definitief gegund aan de Dierenbescherming

Het vervoeren en opvangen van dieren is door de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Hollands Kroon, Langedijk en Schagen, definitief gegund aan de Dierenbescherming na een aanbestedingsprocedure.

Dierenambulance nodig?

Treft u een huisdier of een in het wild levend dier aan dat  hulp nodig heeft omdat het gewond is of op straat zwerft? Neem dan voor meldingen in de gemeenten Alkmaar, Bergen,  Heiloo, Heerhugowaard, Langedijk, het zuidelijke deel van Hollands Kroon en Schagen contact op met de meldkamer van Dierenambulance Noord-Kennemerland via 088 – 811 3750. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Een medewerker zal middels telefonische intake bepalen of het dier opgehaald wordt.

Noordelijk deel Hollands Kroon

Voor meldingen uit het noordelijk deel van Hollands Kroon blijft u contact opnemen met Dierenambulance Den Helder via telefoonnummer 06- 23 77 34 26. Voor meldingen uit Castricum neemt u tot en met 31 maart contact op met Dierenambulance Kennemerland bereikbaar via 0251 215 454. Naar verwachting neemt de Dierenbescherming na die datum ook de werkzaamheden in de gemeente Castricum over.

Uw dier kwijt. Wie belt u?

Bent u uw huisdier kwijt? Vergroot de kans om zo snel mogelijk herenigd te worden met uw dier door zoveel mogelijk mensen te laten weten dat uw dier zoek is. Stel de dierenambulance en dierenopvangcentra in uw omgeving op de hoogte en meld de vermissing bij Stichting Amivedi via www.amivedi.nl. Deze organisatie zet zich in om vermiste en gevonden dieren te herenigen met hun eigenaar.

Opvang van dieren

De Dierenbescherming regelt de opvang van honden, katten, konijnen, knaagdieren en overig gehouden diersoorten in Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Langedijk, het zuidelijke deel van Hollands Kroon en Schagen. Dit betreft zowel dieren in nood die zwervend worden aangetroffen als afstandsdieren. Afstandsdieren zijn dieren die door hun eigenaar naar het dierenopvangcentrum worden gebracht, omdat de eigenaar hier niet meer voor kan zorgen. Honden en katten worden opgevangen door Dierentehuis Alkmaar/ Westerweg 70/ Purmerend. Konijnen en knaagdieren worden ondergebracht bij het Knaagdierencentrum / Heerenduinweg 8 / IJmuiden.

Overige dieren

Overige gehouden diersoorten worden ofwel (tijdelijk) opgevangen bij Dierentehuis Alkmaar, ofwel ondergebracht bij gespecialiseerde dierenopvangcentra. In deze opvangcentra krijgen de dieren de benodigde (medische) zorg. Indien de eigenaar van een binnengebracht zwerfdier zich binnen twee weken niet meldt, wordt de Dierenbescherming eigenaar van het dier. Zij gaan dan op zoek naar een nieuw baasje. Voor het noordelijk deel van Hollands Kroon blijft Dierentehuis ’t Schuthok / Rijksweg 4/ Den Helder tot en met 31.12.2022 de opvanglocatie voor zwerfdieren.

Vrijwilligers voor de dierenambulance gezocht

De dierenambulances kunnen hun goede werk enkel blijven doen door de inzet van vrijwilligers. Extra vrijwilligers zijn altijd welkom om zich bij de dierenambulance aan te melden, zeker nu de Dierenambulance Noord-Kennemerland een vergroting heeft van haar werkgebied. Vrijwilligers helpen dieren in nood, stabiliseren hen en helpen met het vervoeren van gewonde/gevonden (huis)dieren.

De werkzaamheden zijn enorm divers; zoals het bevrijden van dieren uit benarde situaties, hen naar een opvanglocatie brengen, zwerfdieren op chip controleren en gevonden dieren terugbrengen naar hun eigenaar. Spreekt dit u aan? Bezoek dan de website van de dierenambulance; https://www.dierenbescherming.nl/wat-wij-doen/over-ons/vacatures/vrijwilligersvacatures/medewerker-dierenambulance-chauffeur-30

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio