Echtpaar Schellevis viert 60 jarig huwelijk: klussend het leven door

Uitgeest – Zondag 17 juni vierde het echtpaar Schellevis-De Vries hun 60-jarig huwelijk in Bobs Party&Events, voor burgemeester Wendy Verkleij een goede reden om het echtpaar de volgende dag te verrassen met een bezoek. Hoewel Siem Schellevis grapte dat hij had gehoopt op een muzikale bijdrage van de harmonie waren het bezoek en de meegebrachte bos bloemen zeer welkom.

Jopie Schellevis-De Vries kwam op 9-jarige leeftijd van Heemskerk naar de Meldijk terwijl haar partner Siem na het huwelijk vanuit Beverwijk “overkwam”. Als metselaar met een eigen bedrijf was Siem Schellevis handig en ondernemend, en dat zou nog vaak blijken. Al snel verhuisde het echtpaar naar de Wilhelminastraat maar de voordeur was op slot en de sleutel zoek. “Dan maar de hele deur er uit” was zijn motto en meteen werd er gestart met de verbouwing.

Dierenwinkel

Na enige tijd besloot Siem Schellevis om op de Westergeest zijn volgende huis zelf te bouwen. Omdat hij genoeg had van het reizen als bouwvakker werden de aanwezige schuren verbouwd en startte het echtpaar met het runnen van een dierenwinkel. Maar ook hier was er de drang naar een volgende locatie en dat werd de kruidenierswinkel van Balster op de Middelweg. De tekening voor de verbouwing van het pand werd even snel “op de achterkant van een pakkie vloei getekend”, aldus Siem Schellevis.

Het was een levendige tijd met veel aanloop én de zorg voor drie opgroeiende kinderen (twee zonen en een dochter), zo vertelde Jopie Schellevis. En na zeven drukke jaren werd de winkel verkocht en ging Siem Schellevis in dienst bij Jan Bakkum. De vrije tijd werd voortaan verdeeld tussen klussen en de vele kampeeractiviteiten met tent, caravan en later camper. Daarmee werd zelfs meer dan tien jaar lang in Spanje rondgetoerd tot het besluit dat het mooi was geweest. Voortaan dichtbij op de Veluwe (caravan) of gewoon thuis, met een grote moestuin om de hoek.

Kinderen en kleinkinderen

De laatste echte klus van het echtpaar was de verbouwing van hun fraaie woning op de Bovenkruier. En daar staat altijd de deur open voor alle kinderen, klein- (7) en achterkleinkinderen(4). Zorgen en koken zit Jopie Schellevis in het bloed en zo wordt de hele familie van eten voorzien. Want het gelukkigst zijn zij met elkaar en met de familie. En als Siem Schellevis weer eens wat gaat “harrewarren” stuurt zijn vrouw hem niet op een klus maar “als straf” naar de supermarkt voor boodschappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img