Elke week uurtje wandelen met Team Sportservice

’t Zand – Wandelen: het verlaagt de kans op een beroerte, botbreuken en hartaandoeningen en is bovendien goed voor geheugen en humeur. Het zijn slechts een paar voordelen van wandelen. Reden genoeg om aan te sluiten bij de nieuwe wandelgroep in ‘t Zand. De start is maandag 4 oktober om 9.30 uur. Meelopen is gratis.

Uurtje lopen

Team Sportservice neemt het initiatief voor de wekelijkse activiteit. Sanne Melching van Team Sportservice: “Het is een leuke manier om aan je gezondheid te werken én nieuwe mensen te leren kennen. We lopen een uur en het tempo passen we aan de groep aan.”

Plek om anderen te ontmoeten

Bewegen is gezond, dat is algemeen bekend. Maar wat wellicht niet iedereen weet is dat het ook kan bijdragen aan positieve effecten op het gebied van maatschappelijke problemen. “We vinden dat belangrijk. Want je blijft gezonder door te bewegen, langer zelfstandig en ontmoet andere mensen”, licht de buurtsportcoach toe.

Dagelijkse wandelgroep Schagen Team Sportservice - Regio Online
Dagelijkse wandelgroep – Foto: Team Sportservice

Wandelen niet alleen voor ouderen

De groep wandelaars vertrekt elke maandag om 9.30 uur. “De wandelingen zijn niet per se bedoeld voor ouderen hoor. Iedereen is welkom om mee te doen. Juist dat maakt het zo divers. In Schagen en Middenmeer doen we sinds een paar maanden mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Ook elke week. Het is zo leuk om te zien hoe snel mensen elkaar leren kennen en elkaar stimuleren om er de week erop weer te zijn.”

Aanmelden hoeft niet

Aanmelden voor deze groep is niet nodig. Kom naar De Jonge Prins aan de Keinsmerweg 42 in ’t Zand. Daar is de start om 9.30 uur. Vragen of meer informatie? Neem contact op met Sanne Melching van Team Sportservice via smelching@teamsportservice.nl, 0224–214774.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img