26.6 C
De Bilt
maandag, 15 augustus 2022

Inclusieakkoord voor Schagen ondertekend

Schagen – De Lokale Inclusie Agenda Schagen is op 28 september vastgesteld door burgemeester en wethouders. In deze agenda staan actiepunten om de gemeente Schagen toegankelijker en inclusiever te maken. Een gemeente waarin iedereen mee kan doen en niemand drempels ervaart. Het document is gemaakt samen met ervaringsdeskundigen, organisaties en ondernemers uit Schagen.

Lokale agenda vastgesteld

Nu de Lokale Inclusie Agenda is vastgesteld, begint een nieuwe fase van het project. Een fase waarin de ondertekenaars de acties uit de agenda gaan oppakken. Ook dit doen alle betrokkenen weer samen. Om de daad bij het woord te voegen, heeft het gemeentebestuur het inclusieakkoord ondertekend. Samen met de voorzitter van het Gehandicaptenplatform Schagen, Marcel van Baar, heeft wethouder Sigge van der Veek namens het college zijn handtekening gezet.

Belofte

Wethouder Van der Veek heeft daarbij de belofte gedaan: “om samen met de lokale ervaringsdeskundigen, ondernemers en (maatschappelijke) organisaties de acties uit de Lokale Inclusie Agenda uit te voeren.” Daarbij nodigt hij iedere organisatie, ondernemer en vereniging in Schagen uit om dit akkoord ook te ondertekenen. Daarmee doen dan ook zij een belofte, waaraan zij gaan werken. “Op die manier werken we samen aan een Schagen waarin iedereen kan meedoen.”

Inclusie in Schagen waarbij iedereen kan meedoen

Met een Schagen waarin iedereen kan meedoen, bedoelen gemeente en organisaties echt iedereen. De komende weken komt hier meer informatie over, onder meer in het huis aan huis blad en op de gemeentelijke website. Regelmatig toont de gemeente daar een afbeelding, die symbool staat voor een bepaalde vorm van diversiteit. Want mensen kunnen op veel manieren van elkaar verschillen. Iedereen hoort er bij. Via deze symbolen kan je zien wat die verschillen kunnen zijn en wat ze betekenen.

Nieuwgierig naar dit akkoord? Laat dat weten via inclusief@schagen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio