Meld Misdaad Anoniem ook in Bergen, Castricum en Heiloo

De gemeenten Bergen, Castricum en Heiloo gaan samenwerken met Meld Misdaad Anoniem (M). Zij tekenden hiervoor recent een samenwerkingsovereenkomst met het meldpunt. Vanaf 1 juli ontvangt de gemeente relevante signalen over criminaliteit en fraude.

Versterken aanpak ondermijnende criminaliteit

De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt hiermee de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Voorheen werden meldingen via het meldpunt alleen doorgestuurd naar organisaties zoals de politie. Nu krijgen ook de gemeenten belangrijke meldingen doorgestuurd over onder andere drugshandel, prostitutie, fraude en geweldsmisdrijven. Zo kunnen de gemeenten sneller een verband leggen tussen de anonieme melding en voor de gemeenten beschikbare informatie.

Anoniem melden gegarandeerd

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. De burgemeesters Peter Rehwinkel (Bergen), Toon Mans (Castricum) en Hans Romeyn (Heiloo) benadrukken dat de melder altijd anoniem blijft. “Inwoners en ondernemers kunnen bij het meldpunt zaken melden, waarbij zij vermoeden dat er criminele of kwade opzet in het spel is. Bij M kunnen ze veilig een melding doen. Niemand komt te weten dat hij of zij de melding heeft gedaan.”

0800-7000

Het meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is het 24/7 mogelijk om te melden via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Uitgeest sloot al eerder aan. Nu werken dus alle BUCH-gemeenten samen met Meld Misdaad Anoniem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img