Regio slaat handen ineen met ‘Startup Twente’

Twente  – Een groep van vijf partners in Twente viert op woensdag 11 april a.s. dat ze ‘Startup Twente’ zijn. Vanaf dat moment werken ze samen, onder de vlag van ‘Startup Twente’. Het gaat om startup-communities, accelerators en onderwijsinstellingen. Ze stemmen de ondersteuningsprogramma’s voor de starters en startups in het vervolg goed op elkaar af en bieden een gezamenlijke ‘reisgids’ voor deze doelgroepen. Zo komt er meer eenheid in de ondersteuning voor startups en startende ondernemers en krijgt het nu nog versnipperde landschap voor startups in Twente een duidelijk gezicht. De gemeente Enschede ondersteunt deze ontwikkeling.

Krachtig ondernemerschap

Twente blinkt al jaren uit met krachtig ondernemerschap. Verschillende jonge talenten en ondernemers maken met hun denkkracht, innovaties en enthousiasme het verschil in de regio.
Op verschillende plekken in Enschede en Hengelo is ondersteuning en/of betaalbare huisvesting beschikbaar voor startups in hun ontwikkeling en groei.

De Enschedese Cee Cee community (Roombeek), Spinnerij (Twekkelerveld), Start! By Saxion (Ariënsplein) en Novel-T (regionale accelerator) en het Ondernemerslab van het ROC van Twente willen samen meer bereiken voor hun doelgroep: de werkgevers van de toekomst. Tot voor kort pakten ze het, ieder voor zich, op hun eigen manier aan. Dit heeft al veel mooie dingen opgeleverd: prima werkplekken op verschillende locaties, verschillende ondersteuningsprogramma’s, aansprekende evenementen en talloze nieuw opgestarte bedrijven. De betrokkenen erkennen echter meer en beter samen te kunnen werken om zo (startende) ondernemers beter van dienst te zijn in hun groei.

Samenwerken

“Het is tijd dat we samenbrengen wat we tot nu toe op verschillende plekken organiseerden voor startups”, zegt Niels Moshagen, bestuursvoorzitter van de Cee Cee Community. “We liepen elkaar soms voor de voeten, zagen elkaar over het hoofd of waren kritisch over elkaar. Die tijd ligt achter ons.”

Patrick Welman, wethouder economie en werk in Enschede, is blij met deze ontwikkeling. “Uit gesprekken met deze partijen bleek een oprechte wens tot samenwerking. Het gaat goed met de Twentse economie en door dit soort initiatieven gaat het straks nog beter. De gemeente Enschede ondersteunt dit van harte met menskracht en een startbijdrage.”

Jaap Beernink, CEO van Novel-T, juicht deze ontwikkeling toe. “Startup Twente heeft alles in zich uit te groeien tot dé vlag waaronder we Twentebreed samenwerken. Startende ondernemers en startups vinden sneller de noodzakelijke ondersteuning en de huisvesting die goed bij hen past.” 

 

Intentieverklaring

Alle betrokkenen ondertekenen op 11 april de intentieovereenkomst ‘Startup Twente’. Daarin staat dat deze partijen samen gaan werken aan een actuele ‘reisgids’ voor starters en startups in Twente.  Andere incubators en accelerators zijn van harte welkom zich aan te sluiten bij dit netwerk.

Het ondersteuningsprogramma ‘Startup Twente’ bestaat in grote lijnen uit:       Eén gezamenlijke complete en actuele agenda van alle evenementen ter bevordering van ondernemerschap.

  •  Een gestroomlijnd aanbod van incubatorprogramma’s voor startups op locatie van partners binnen Startup Twente;
  •  Eén gestroomlijnd aanbod van acceleratorprogramma’s voor kansrijke startups die zich in deze regio ontwikkelen, met bijbehorende (top)faciliteiten.

Daarnaast biedt een te ontwikkelen startpagina voor Twentse starters en startups nog voor de zomer (viawww.startuptwente.nl) eenvoudig toegang tot het complete aanbod voor startups en startende ondernemers in de regio, van huisvesting tot advies, van programma tot evenement.

 

Samen, tenzij….

De intentie hierbij is ‘Samen, tenzij…’. Waar de partners in programmatische zin samen kunnen optrekken, gebeurt dat. Daar waar sprake is van specifieke vraagstukken of benodigde expertise voor de ‘eigen’ doelgroepen, organiseren de partners dat zelfstandig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Aanpak overlast De Leijen Hensbroek

Hensbroek - Afgelopen periode was het regelmatig raak met overlast op het recreatieterrein De Leijen in Hensbroek. Vernielingen, brandstichting, herrie en graffiti leidden tot...

Among Us komt tot leven in de gymzaal

Hollands Kroon – Crew-leden en imposters van Among US domineren half augustus de Groeneweghal in Schagen en de Zuiderzeehal in Wieringerwerf. Ze gaan in...

Panorama-fietsroute laat Heerhugowaard van een andere kant zien

Een panorama-fietsroute door het zuidelijke deel van Heerhugowaard. Leuk en leerzaam voor (nieuwe) Heerhugowaarders. Maar ook voor Langedijkers die, voordat de twee gemeenten samengaan,...

Aanhouding na straatroof; politie zoekt getuigen

Alkmaar - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige man uit Alkmaar aangehouden nadat hij een 17-jarige jongen in...

Bijdrage van “De Dijken” voor Zonneparkfonds gemeente Schagen

Schagen - Op 22 juli stortte Jan Pronk van Zonnepark de Dijken een bijdrage van €98.000,- in het Zonneparkfonds van de gemeente Schagen. Wethouder...

Pilot bootregistratie van start in Langedijk

Steeds meer mensen recreëren op de wateren van Langedijk. De laatste jaren neemt het aantal klachten over het gedrag van waterrecreanten en gevaarlijke situaties...

Vrijwillige energiecoaches gezocht

De gemeenten Langedijk en Heerhugowaard zoeken inwoners die op vrijwillige basis energiecoach willen zijn. Energiecoaches komen op verzoek bij inwoners thuis om ze tips...

Heerhugowaard maakt vaart met ontwikkelen sociale huurappartementen

Heerhugowaard - Verspreid over drie locaties worden in Heerhugowaard circa 100 nieuwe sociale huurappartementen gerealiseerd. Het gaat om twee woongebouwen in De Draai aan...