Regio slaat handen ineen met ‘Startup Twente’

Twente  – Een groep van vijf partners in Twente viert op woensdag 11 april a.s. dat ze ‘Startup Twente’ zijn. Vanaf dat moment werken ze samen, onder de vlag van ‘Startup Twente’. Het gaat om startup-communities, accelerators en onderwijsinstellingen. Ze stemmen de ondersteuningsprogramma’s voor de starters en startups in het vervolg goed op elkaar af en bieden een gezamenlijke ‘reisgids’ voor deze doelgroepen. Zo komt er meer eenheid in de ondersteuning voor startups en startende ondernemers en krijgt het nu nog versnipperde landschap voor startups in Twente een duidelijk gezicht. De gemeente Enschede ondersteunt deze ontwikkeling.

Krachtig ondernemerschap

Twente blinkt al jaren uit met krachtig ondernemerschap. Verschillende jonge talenten en ondernemers maken met hun denkkracht, innovaties en enthousiasme het verschil in de regio.
Op verschillende plekken in Enschede en Hengelo is ondersteuning en/of betaalbare huisvesting beschikbaar voor startups in hun ontwikkeling en groei.

De Enschedese Cee Cee community (Roombeek), Spinnerij (Twekkelerveld), Start! By Saxion (Ariënsplein) en Novel-T (regionale accelerator) en het Ondernemerslab van het ROC van Twente willen samen meer bereiken voor hun doelgroep: de werkgevers van de toekomst. Tot voor kort pakten ze het, ieder voor zich, op hun eigen manier aan. Dit heeft al veel mooie dingen opgeleverd: prima werkplekken op verschillende locaties, verschillende ondersteuningsprogramma’s, aansprekende evenementen en talloze nieuw opgestarte bedrijven. De betrokkenen erkennen echter meer en beter samen te kunnen werken om zo (startende) ondernemers beter van dienst te zijn in hun groei.

Samenwerken

“Het is tijd dat we samenbrengen wat we tot nu toe op verschillende plekken organiseerden voor startups”, zegt Niels Moshagen, bestuursvoorzitter van de Cee Cee Community. “We liepen elkaar soms voor de voeten, zagen elkaar over het hoofd of waren kritisch over elkaar. Die tijd ligt achter ons.”

Patrick Welman, wethouder economie en werk in Enschede, is blij met deze ontwikkeling. “Uit gesprekken met deze partijen bleek een oprechte wens tot samenwerking. Het gaat goed met de Twentse economie en door dit soort initiatieven gaat het straks nog beter. De gemeente Enschede ondersteunt dit van harte met menskracht en een startbijdrage.”

Jaap Beernink, CEO van Novel-T, juicht deze ontwikkeling toe. “Startup Twente heeft alles in zich uit te groeien tot dé vlag waaronder we Twentebreed samenwerken. Startende ondernemers en startups vinden sneller de noodzakelijke ondersteuning en de huisvesting die goed bij hen past.” 

 

Intentieverklaring

Alle betrokkenen ondertekenen op 11 april de intentieovereenkomst ‘Startup Twente’. Daarin staat dat deze partijen samen gaan werken aan een actuele ‘reisgids’ voor starters en startups in Twente.  Andere incubators en accelerators zijn van harte welkom zich aan te sluiten bij dit netwerk.

Het ondersteuningsprogramma ‘Startup Twente’ bestaat in grote lijnen uit:       Eén gezamenlijke complete en actuele agenda van alle evenementen ter bevordering van ondernemerschap.

  •  Een gestroomlijnd aanbod van incubatorprogramma’s voor startups op locatie van partners binnen Startup Twente;
  •  Eén gestroomlijnd aanbod van acceleratorprogramma’s voor kansrijke startups die zich in deze regio ontwikkelen, met bijbehorende (top)faciliteiten.

Daarnaast biedt een te ontwikkelen startpagina voor Twentse starters en startups nog voor de zomer (viawww.startuptwente.nl) eenvoudig toegang tot het complete aanbod voor startups en startende ondernemers in de regio, van huisvesting tot advies, van programma tot evenement.

 

Samen, tenzij….

De intentie hierbij is ‘Samen, tenzij…’. Waar de partners in programmatische zin samen kunnen optrekken, gebeurt dat. Daar waar sprake is van specifieke vraagstukken of benodigde expertise voor de ‘eigen’ doelgroepen, organiseren de partners dat zelfstandig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Laadpalennetwerk sneller uitgebreid in de gemeente Heiloo

Heiloo - Laadpalen worden in de gemeente Heiloo niet langer alleen op aanvraag van inwoners geplaatst. Het beleid wordt aangepast om het laadpalennetwerk binnen...

Grootschalige MONO-campagne in Noord-Holland

MONO is deelnemen aan het verkeer zonder gebruik van je smartphone. Tien miljoen Nederlanders hebben een smartphone. De helft daarvan gebruikt deze ook onderweg....

Meedenken over recycle-tarief: beter afval scheiden en invloed op afvalstoffenheffing

Opmeer - Gemeente Opmeer is op dit moment bezig met het maken van een gemeentelijk recycleplan. Doel van dit plan is om te komen...

Vaarbeleid Langedijk uitgelegd tijdens informatieavond

Langedijk - Langedijk heeft een uniek landschap met talrijke wateren. Het is daarom belangrijk een goed vaarbeleid te hebben. Varen is een populaire...

Cultuurnota en gemeentelijk kunstdepot krijgen instemming van Raad Bergen

Bergen - De gemeenteraad van Bergen heeft donderdagavond 8 april ingestemd met de nieuwe Cultuurnota ‘Gemeente Bergen als culturele buitenplaats’. Wethouder Antoine Tromp is...

Woningen bouwen: kan het sneller?

Heerhugowaard - Er zijn veel nieuwe woningen nodig. Ook Heerhugowaard streeft ernaar om voor iedereen een passende woning te bouwen en waar dat kan...

Gemeentehuis Beemster wordt vaccinatielocatie

Beemster - Het gemeentehuis van Beemster aan de Rijn Middelburgstraat 1 in Middenbeemster is vanaf woensdag 14 april een vaccinatielocatie voor huisartsen uit de...

Anna van Renesseplein Uitgeest in Ontwerp Tracébesluit ProRail

Uitgeest - In het Ontwerp Tracébesluit wordt het Anna van Renesseplein aangewezen als bouwlocatie voor de werkzaamheden aan het station. Vanaf 3 maart ligt...