Transferium tijdelijke isolatielocatie voor positief geteste asielzoekers

Heerhugowaard – Het Transferium in Heerhugowaard wordt een tijdelijke isolatielocatie waar het COA, indien nodig maximaal 88 met het COVID-19 virus besmette asielzoekers kan onderbrengen. Het gaat hierbij om bewoners van de azc-locaties Heerhugowaard en/of Den Helder.

14 dagen in isolatie

Er wordt alleen van de locatie gebruik gemaakt als er geen isolatieruimte meer op de voornoemde locaties voorhanden is. De gemeente Heerhugowaard heeft ingestemd met het verzoek van het COA om het Transferiumgebouw tot juni 2021 te gebruiken als isolatielocatie.Het is te verwachten dat asielzoekers maximaal 14 dagen op deze locatie hoeven te verblijven.

Eerdere tijdelijke voorzieningen

Dit is de ervaring van het COA met eerdere tijdelijke coronavoorzieningen in Zoutkamp, Musselkanaal en Laag Zuthem, waar binnen twee weken iedereen weer terug kon naar het eigen azc. Wanneer er asielzoekers zullen verblijven in het Transferiumgebouw, zal er ook personeel van het COA en de GZA (gezondheidszorg asielzoekers) aanwezig zijn. Er is 24-uurs beveiliging en ondersteuning aanwezig om toe te zien op de toegang tot het gebouw en voor ondersteuning gedurende deze periode. De asielzoekers die tijdelijk in Transferium verblijven, blijven gedurende die periode binnen. Op locatie zijn (uiteraard) geen bezoekers welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img