Verbazing over besluit sluiting gevangenis in Zwaag

Zwaag – Burgemeester Jan Nieuwenburg van de gemeente Hoorn is verbaasd over het besluit van het Kabinet om de gevangenis in Zwaag te sluiten. Nieuwenburg benadrukt dat nog niet alle feiten op tafel liggen en er nog onderzoek loopt naar impact van nieuwe maatregelen op de toekomstige capaciteitsvraag. De burgemeester maakt zich zorgen over het verlies van 250 arbeidsplaatsen voor de regio Noord-Holland Noord.

Compensatie werkgelegenheid

Burgemeester Jan Nieuwenburg, namens de regio Noord-Holland Noord: “Wij zijn verrast door het besluit dat de gevangenis in Zwaag gesloten wordt. De gevangenis stond nooit eerder op lijstjes van mogelijk te sluiten gevangenissen en draait goed. Wij begrijpen dat dit nieuws hard aankomt bij de directie en medewerkers. Dat medewerkers een baangarantie hebben is positief, maar neemt niet weg dat de meesten van hen verder zullen moeten reizen voor hun werk of gaan verhuizen. En het neemt ook niet weg dat onze regio 250 arbeidsplaatsen verliest. Wij verwachten dan ook dat de Rijksoverheid actief met ons meedenkt over compensatie van werkgelegenheid voor onze regio.”

Verbaasd over timing besluit sluiting gevangenissen

“Verder zijn wij erg verbaasd over de timing van dit besluit. De WODC doet momenteel nog onderzoek naar de impact van maatregelen uit het regeerakkoord. Zo wil dit Kabinet gedetineerden langer opsluiten. Ook die plannen betekenen iets voor de benodigde celcapaciteit. Ik ga er vanuit dat de Tweede Kamer eerst alle feiten boven tafel wil hebben. We moeten voorkomen dat we eerst allerlei gebouwen gaan sluiten, om er vervolgens achter te komen dat we alsnog een enorm probleem hebben.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img