Voedselbank krijgt donatie van € 1910 als Kerstgebaar.

Schagen – De medewerkers, college- en raadsleden van gemeente Schagen hebben een deel van hun kerstpakket als geldbedrag geschonken aan de Voedselbank. Het totaal bedrag was €1910 en deze cheque werd blij in ontvangst genomen door de penningmeester. De cheque werd uitgereikt door burgemeester Marjan van Kampen.

Steun voor lokale ondernemers

Dit jaar kon de jaarlijkse kerstmarkt van de gemeente Schagen niet doorgaan. Met de kerstgedachte in het achterhoofd is er een ander idee bedacht. Alle medewerkers en de bestuursleden mochten eind oktober digitaal stemmen op wat zij het liefste in hun kerstpakket zouden willen zien. Met grote meerderheid bleek dit een pakket te zijn, gevuld met producten van de lokale ondernemers. Op deze manier kan er extra steun worden geboden aan de lokale ondernemers.

Voedselbank Kop van Noord

Een deel van hun pakket geven de medewerkers en bestuursleden ook graag in de vorm van geld aan de Voedselbank. Stichting Voedselbank “Kop van Noord” is een particulier initiatief dat wekelijks ongeveer 160 voedselpakketten uitgeeft in de gemeenten Hollands Kroon en Schagen. Ze doen dit om steun te bieden aan mensen die financieel niet rond kunnen komen. Daarbij willen zij verspilling tegengaan door het overschot aan voedsel te gebruiken.

Er zijn op dit moment 6 uitdeelpunten, te weten in Anna Paulowna, Schagen, Wieringen, Wieringermeer, Warmenhuizen en Nieuwe Niedorp. Gemiddeld 68 vrijwilligers werken mee om het voedsel in te pakken, op te halen, weg te brengen en uit te delen.

De Voedselhulp is meestal voor 3 tot 6 maanden. Soms is een langere periode wenselijk en kan er verlenging worden aangevraagd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio