Afscheid griffier Van Limbeek gemeente Tubbergen

Tubbergen – De allerlaatste reguliere raadsvergadering van de gemeente Tubbergen stond gisteravond in het teken van afscheid nemen en een nieuw begin. De huidige raad vergaderde voor de allerlaatste keer. Na 21 maart kan het politieke landschap er weer heel anders uitzien. Wie ook afscheid nam, was raadsgriffier Helga van Limbeek. Zij wordt vanaf deze week opgevolgd door Laurens Legtenberg.

Lovende woorden werden gesproken over Helga van Limbeek. In de afgelopen vijf jaar vervulde zij haar functie als raadsgriffier naar volle tevredenheid van de gemeenteraad. Volgens raadsnestor Tonny Busscher was het fijn om met Helga te werken. “Ze is een echte perfectioniste. Iedere vergadering werd door haar tot in de puntjes voorbereid en inhoudelijk was ze altijd van alles goed op de hoogte. Helga was echt een supergriffier.”

Ook Helga zelf kijkt met plezier terug op de afgelopen jaren. “De samenwerking met de raad was heel prettig. Ik denk dan ook dat de huidige raad trots mag zijn op de manier waarop zij de gemeente heeft bestuurd. Kritisch, maar vanuit vertrouwen. Constructief, maar tegelijkertijd met humor en relativeringsvermogen.”

Laurens Legtenberg nieuwe griffier

De nieuwe griffier is een oude bekende. Laurens Legtenberg werkt in verschillende juridische functies reeds 12 jaar voor de gemeente Tubbergen. Hij ziet in de functie van griffier een nieuwe, uitdagende rol. “De beslissingen binnen de gemeente worden genomen door de politiek. De raad staat aan het hoofd van de gemeente. Het is een eer om eerste adviseur van de raad te mogen zijn.”, zegt hij. “Vanuit mijn achtergrond in het staats- en bestuursrecht heb ik altijd interesse gehad in politiek-bestuurlijke verhoudingen. Ik hoop dat ik op basis van die interesse en mijn ervaringen in Tubbergen, de raad in de komende jaren goed van dienst kan zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img