Appartementencomplex Markant krijgt definitieve parkeerplaats

Wierden – Op de plek van de tijdelijke parkeerplaats achter het appartementencomplex Markant in Wierden komt een permanente parkeerplaats. Naar verwachting beginnen de werkzaamheden na de zomervakantie.

Appartementencomplex

Het appartementencomplex maakt deel uit van een gebied dat woningcorporatie Reggewoon en de gemeente Wierden samen ontwikkelen. Markant is de eerste fase van het plangebied en is in 2016 opgeleverd. Destijds is een tijdelijke parkeerplaats bij het gebouw aangelegd. De definitieve parkeerplaats zou volgens het oorspronkelijke plan iets noordelijker liggen, en zou vrij snel daarna – in de tweede fase van de herontwikkeling – aangelegd worden.

De Bouw

De bouw van de tweede fase is vertraagd, waardoor het tijdelijke parkeerterrein nu langer in gebruik is dan was voorzien. Omdat in Markant veel ouderen wonen, is dat geen ideale situatie. Daarnaast blijkt dat er in de praktijk een grotere parkeerbehoefte is dan eerder is berekend.

Tijdelijk parkeerterrein Markant

De gemeente Wierden en Reggewoon hebben daarom besloten om het tijdelijke parkeerterrein permanent te maken. Bijkomend voordeel is dat de parkeerplaatsen dichter bij de achteringang van het wooncomplex liggen dan oorspronkelijk de bedoeling was. Er moet nog een inrichtingstekening worden gemaakt, maar waarschijnlijk is er ruimte voor 15 tot 20 parkeerplaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio