Duurzaamheidsavond 4 november met ‘stikstofprofessor’ Jan Willem Erisman

Nijverdal – Op 4 november spreekt Jan Willem Erisman tijdens de Duurzaamheidsavond in het ZINiN Theater in Nijverdal over natuur-inclusieve landbouw, handel, klimaat, biodiversiteit, systeemveranderingen en de rol van technologie en innovatie. Hij is hoogleraar Milieu en Duurzaamheid aan de Universiteit Leiden en staat bekend als de ‘stikstofprofessor’.

“Duurzame landbouw: goed voor de boer en goed voor de aarde.”

Jan Willem Erisman

Echte duurzame landbouw is volgens Erisman natuur-inclusief: goed voor de boer en goed voor de aarde. Hij vertelt tijdens de duurzaamheidsavond over zijn visie en geeft ons tips geven hoe we dit in Hellendoorn kunnen aanpakken. De Duurzaamheidsavond wordt georganiseerd door het Platform Duurzaam Hellendoorn, de Fairtrade Werkgroep en de gemeente Hellendoorn.

Lokale initiatieven

Lokale duurzame initiatieven pitchen tijdens de avond waar zij zich mee bezighouden. De Hellendoornse Klimaatburgemeester Harry Olthof trapt het spits af met zijn ervaringen met het verduurzamen van zijn huurwoning: Hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen? Ben Kamphuis van de energiewerkgroep Hellendoorn gaat in op het overkappen van het parkeerterrein op het Avonturenpark.

Fairtrade gemeente Hellendoorn

Hellendoorn is al jaren een fairtrade gemeente: wat dit inhoudt en welke activiteiten er zijn licht Rina van den Born van de Fairtrade werkgroep toe. Herro de Roest neemt ons mee in duurzaam bouwen met stro en leem en hoe dit steeds meer een vast gegeven wordt in de bouwwereld. Tijdens de Duurzaamheidsavond reikt wethouder Henk Nijhof het Duurzaamheidscompliment uit aan een lokaal duurzaam initiatief.

Aanmelden Duurzaamheidsavond

Iedereen is van harte welkom om de Duurzaamheidsavond in het ZINiN Theater in Nijverdal bij te wonen. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De aanvang van de avond is om 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img