Dwangsom Fuite Veal voor acht bouwwerken zonder vergunning

Tubbergen – Naar aanleiding van het verzoek om handhaving dat namens de buurtbedrijven en omwonenden van Fuite Veal door advocaat Van Groningen is ingediend, is vastgesteld dat zich op het terrein van het bedrijf vijf containers, twee bedrijfsinstallaties en een kantoorunit bevinden, zonder dat daarvoor een omgevingsvergunning voor bouw is verleend. Voor het hebben van de acht bouwwerken zonder vergunning is het bedrijf nu lasten onder dwangsom opgelegd.

 

“In de gemeente Tubbergen werken we vanuit vertrouwen”, zegt burgemeester Haverkamp. “We gunnen onze ondernemers en inwoners de ruimte, maar wel binnen de wettelijke kaders. Houdt iemand zich niet aan de regels, dan wordt hij daarop aangesproken en als dat nodig is, wordt er gehandhaafd. In het geval van Fuite Veal moeten de acht bouwerken voor 1 november 2018 zijn verwijderd. Is dit niet het geval, dan moet Fuite per bouwwerk € 5.000,- betalen.”

 

Inmiddels heeft Fuite Veal de benodigde vergunningen voor deze acht bouwwerken aangevraagd. Of hiervoor  vergunningverlening mogelijk is, wordt op dit moment nog onderzocht.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio