Eerste subsidies innovatiefonds sociaal domein bekend

Twenterand – Er is veel inzet nodig in de samenleving om samen de grote inhoudelijke en financiële opgaven in het sociaal domein aan te gaan. Daarom is de gemeente Twenterand op zoek naar creatieve ideeën voor vernieuwing in het sociaal domein, betere ondersteuning en het voorkomen van zorg. Op initiatief van de PvdA is in totaal € 150.000 beschikbaar gesteld voor 2018 en 2019. In april was de eerste aanvraagronde. Wethouder Mark Paters: “Twee creatieve en kansrijke initiatieven krijgen subsidie en kunnen direct aan de slag. In september is de tweede ronde voor het innovatiefonds en ik daag organisaties graag uit om weer volop gebruik te maken van deze regeling!”

Toegekende subsidies

Voetbalvereniging Voorwaarts en Tactus Verslavingszorg krijgen samen voor twee jaar subsidie voor hun idee om jeugdigen te stimuleren tot een gezondere leefstijl. Zij hebben een wedstrijdelement bedacht waarbij specifieke aandacht is voor roken, alcohol- en drugsgebruik. Het tweede idee dat subsidie vanuit het innovatiefonds krijgt, is een was- en strijkservice, ontstaan uit een samenwerking van DOS’37, Stichting De Twentse Zorgcentra, IJsclub Vooruit en InVia b.v. Daarbij worden inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt door middel van Invia b.v. en een leerwerktraject ingezet.

Overige aanvragen

Tijdens de eerste ronde zijn in totaal zes aanvragen binnengekomen van inwoners, verenigingen en organisaties. Drie daarvan voldeden helaas niet aan de voorwaarden van onder andere cofinanciering en dat het een nieuwe activiteit in Twenterand moet zijn. Omdat er meer subsidie is aangevraagd dan de beschikbare € 37.500, is een keuze gemaakt tussen de overgebleven drie aanvragen. De twee initiatieven die nu subsidie krijgen, vielen op door hun vernieuwende ideeën en het feit dat organisaties met elkaar gaan samenwerken die dat voorheen niet deden.

Ook een aanvraag indienen?

De volgende aanvraagronde is in september. Er is dan wederom minimaal € 37.500 beschikbaar. Aanvragen kunnen worden ingediend per post, via e-mail: info@twenterand.nl of via de website www.twenterand.nl/innovatiefonds. Hier staat ook meer informatie over de voorwaarden en punten waarop de aanvragen worden beoordeeld.

Hulp nodig? Laat het ons weten

Bij het innovatiefonds is indien gewenst begeleiding beschikbaar vanuit de gemeente. Heeft u wel een goed idee, maar weet u niet hoe u verder komt? Vraag begeleiding en wie weet groeit het idee uit tot een concreet plan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio