Gemeente Tubbergen gaat met jonge weilandkampeerders in gesprek

Tubbergen – In en om de gemeente Tubbergen is het al jaren een gebruik om te kamperen in het weiland. Als afsluiting van het schooljaar wordt aan het begin van de vakantie de tent opgezet op eigen grond of bij een (bekende) grondeigenaar uit de gemeente. Dit wordt met name door veel jongeren gedaan. Vorig jaar ging het college van Tubbergen met succes met de jongeren in gesprek. Ook dit jaar staat er weer een gesprek op de planning.

Vorig jaar deed het college een oproep aan de kampeerders waarbij zij graag in gesprek wilden om van gedachten te wisselen over geluidsoverlast en alcoholgebruik. Op de oproep van het college hebben veel kampeergroepen gereageerd en om hun waardering uit te spreken kwam het college een ontbijtje brengen.

Gezond en veilig kamperen!

Het kampeerseizoen komt er weer aan en ook dit jaar gaat burgemeester Haverkamp graag in gesprek met de jongeren die van plan zijn te gaan kamperen in de weilanden in de gemeente Tubbergen: “We zijn als gemeente enthousiast over dergelijke tradities en juichen het kamperen toe. Maar wel op basis van goede afspraken die we samen met de kampeerders, hun ouders en de grondeigenaren willen maken. Door vooraf samen spelregels op te stellen, kunnen we ervoor zorgen dat we er allemaal plezier aan beleven. Veiligheid en gezondheid staan voor ons in ieder geval bovenaan het prioriteitenlijstje.”

Bijeenkomst op 16 mei

Op woensdag 16 mei 2018 vanaf 18.30 uur nodigt burgemeester Haverkamp kampeerders, ouders van kampeerders en eigenaren van de kampeerplek uit om gezamenlijk in gesprek te gaan. Onder andere de politie, jeugdwerk van Wij in de buurt, het Canisius en een aantal medewerkers van de gemeente zijn deze avond aanwezig. “Onder leiding van cabaretier Thijs Kemperink gaan we in gesprek met de kampeerders. Aan het einde van de avond liggen spelregels klaar die beschrijven hoe we dit jaar sámen de kampeerfeesten gaan vormgeven”, aldus burgemeester Haverkamp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img