Gemeenten Dinkelland en Tubbergen sluiten contract Dierenbescherming

Dinkelland – Met ingang van 1 januari 2018 hebben gemeenten Dinkelland en Tubbergen de uitvoering van de wettelijke taken op het gebied van Dierennoodhulp en Dierenwelzijn aan de Dierenbescherming uitbesteed.

Gemeenten Dinkelland en dierenbescherming

Vandaag vond de officiële ondertekening van dit contract voor onbepaalde tijd plaats bij dierenopvang ’t Noordbroek,  in aanwezigheid van de wethouder dierenwelzijn van Dinkelland, mevrouw Ilse Duursma, Regio Manager Joyce Schorren van de Dierenbescherming en de twee betreffende dierenambulances uit Twente en Almelo. Burgemeester Haverkamp van gemeente Tubbergen was helaas verhinderd, maar zal het contract op een later moment ondertekenen.

Vervoer gewonde of gevonden dieren

De nieuwe overeenkomst betekent dat de Dierenbescherming onder andere zorgdraagt voor het vervoer van gewonde of gevonden dieren uit de gemeenten Dinkelland en Tubbergen. De dieren gaan voor de verzorging naar dierenopvang ’t Noordbroek in Almelo, een asiel dat als een van de eersten in Nederland het Keurmerk Opvang behaalde. De Dierenbescherming zorgt ervoor dat de dieren worden opgeknapt en weer bemiddelbaar zijn voor een nieuw thuis.

Dichter bij huis

“Los van de professionaliteit van de Dierenbescherming is het ook fijn dat als mensen in onze gemeente hun dier kwijt zijn, ze niet ver hoeven te reizen om hem weer op te halen”, aldus wethouder Duursma. Onlangs werd een hond gevonden en met de Dierenambulance Twente bij ’t Noordbroek binnengebracht. Ook zijn er drie jonge wilde katjes uit Dinkelland gebracht. “We gaan dan met ons team aan de slag om voor hen een nieuw huis te zoeken”, vertelt Karin Wagemakers, beheerder van ’t Noordbroek.

Wat te doen bij dier in nood

Wanneer u een dier vindt dat in nood is, bijvoorbeeld door verwonding, verwaarlozing of mishandeling, kunt u het landelijke meldnummer 144 bellen of rechtstreeks contact opnemen met de lokale dierenambulance. Voor gemeente Dinkelland is dat Dierenambulance Twente (06 53747678) en voor gemeente Tubbergen is dat Dierenambulance Almelo (06 53757093).

Is uw huisdier vermist?

Wanneer uw huisdier vermist is, kunt u contact opnemen met dierenopvang ’t Noorderbroek (0546 – 453901/info@dierenopvangnoordbroek.nl) en vragen of uw huisdier daar al is binnengekomen. U kunt daarnaast op de website www.mijndieriszoek.nl zien of uw dier inmiddels al door iemand is gevonden en bij een asiel is binnengebracht.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img