Nieuwe leden voor Dagelijks Bestuur P10 gekozen

Hengelo – Tijdens de jaarlijkse Zomersessie van de P10 heeft het Algemeen Bestuur (AB) vandaag in de gemeente Bronckhorst vier nieuwe leden gekozen voor het Dagelijks Bestuur (DB).

Nieuwe leden

Het gaat om de wethouders Harry Scholten, Theo Meskers en Paul Sanders en Jack Werkman. Zij vertegenwoordigen respectievelijk de gemeenten Hof van Twente, Hollands Kroon, Peel en Maas en Sluis. Zij brengen ieder een enorme schat aan kennis, ervaring en netwerk mee én de gedrevenheid om vanuit P10-verband te werken aan vraagstukken en oplossingen van het platteland.

Zeventien plattelandsgemeenten

Geïnteresseerden konden zich tot en met maandag 18 juni aanmelden voor deze positie in het netwerk van de zeventien grootste plattelandsgemeenten van Nederland. Voorzitter Ellen van Selm “ik ben verheugd met het aantal leden dat zich kandidaat heeft gesteld, daaruit blijkt de betrokkenheid en bevlogenheid voor het platteland”. In de vergadering van het AB mochten de kandidaten een pitch houden om de AB-leden van hun geschiktheid te overtuigen. Dat is gelukt, het AB koos in een stemronden voor vier nieuwe leden. Dat is een DB-lid meer dan tot nu toe het geval was. Dit heeft te maken met het uitgebreide werkveld van het bestuur. 

Programmalijnen P10 in goede handen

De drie vertrekkende leden hadden ieder een van de drie programmalijnen van de P10 onder hun hoede. Aantrekkelijk Platteland, Maatwerk Platteland en Samenspel met de Stad worden nu overgedragen aan de nieuwe leden. De portefeuilleverdeling volgt binnenkort. Vooral Samenspel met de Stad krijgt de komende jaren prioriteit, net als Europees beleid.

Dagelijks Bestuur

Het DB van de P10 bestond in de afgelopen periode uit voorzitter Ellen van Selm en de drie bestuursleden Wim Meulenkamp, Peter Ploegaert en Jan Engels, respectievelijk burgemeester van Opsterland en wethouders van de gemeenten Hof van Twente, Sluis en Bronckhorst. Van Selm blijft aan als voorzitter. De drie bestuursleden keerden na de gemeenteraadsverkiezingen niet terug als bestuurslid bij de P10. Daarom zijn nu nieuwe bestuursleden gekozen.

P10

In 2008 startte de P10 met tien grote plattelandsgemeenten om de schoonheid, dynamiek en vraagstukken van het platteland onder de aandacht te brengen. Inmiddels zijn er zeventien gemeenten uit verschillende provincies aangesloten bij de P10. Zij delen kennis en zorgen ervoor dat de stem van het platteland gehoord wordt. De P10 werkt samen met de VNG, overheden en verschillende andere organisaties. Ellen van Selm: “Ons platteland bruist, het is er levendig en daardoor ontstaan vernieuwende initiatieven en ideeën. Dat is ontzettend mooi én ook hard nodig voor de toekomst.” De P10 heeft een strategische agenda waarin de positie van het platteland in het oplossen van de vraagstukken van Nederland wordt uitgewerkt. Een aantrekkelijk en vitaal platteland is van belang voor de duurzame toekomst van geheel Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img