Ootmarsum heeft een buitenzwembad om trots op te zijn

Ootmarsum – Het mooist gelegen zwembad van Twente. Zo presenteert buitenzwembad Kuiperberg in Ootmarsum zichzelf. En nu de grote renovatie is afgerond is niet alleen de ligging, maar ook het bad zelf een lust voor het oog. Reden dus om het buitenzwembad officieel te openen.

Volledige facelift

De afgelopen maanden is er hard gewerkt en dat is te zien. De baden zelf, maar ook het terrein en de gebouwen liggen er strak bij. “Er is ontzettend veel werk verzet”, vertelt wethouder Benno Brand. “Nieuwe speeltoestellen, opgeknapte glijbanen en het hele terrein en de gebouwen hebben een facelift gekregen.” Vanwege de coronamaatregelen is de officiële opening even uitgesteld, maar bezoekers zijn al sinds eind mei weer welkom. Zij zijn erg te spreken over de veranderingen. “En terecht, het is ook prachtig geworden. Ootmarsum heeft een buitenzwembad om trots op te zijn”, aldus de wethouder.

Inwoners Ootmarsum erg betrokken

De inwoners van Ootmarsum zijn erg betrokken bij het zwembad. “In 2017 is een grote werkgroep vanuit Ootmarsum gestart met een onderzoek naar de toekomst van het zwembad. Hieruit is in 2018 de Stichting Vrienden van Zwembad de Kuiperberg opgericht”, vertelt Vincent Maaswinkel, voorzitter van de stichting. “Samen met de gemeente hebben we de mogelijkheden verder verkend om het zwembad De Kuiperberg een nieuwe toekomst te geven.

Het uiteindelijk resultaat mag er zijn.” Volgens Maaswinkel is de betrokkenheid van de inwoners uit Ootmarsum bij het zwembad belangrijk. “Dit heeft zich nu al gemanifesteerd. Mede door de steun en acties van inwoners uit Ootmarsum – zoals de acties van het glazenhuis Ootmarsum en de oliebollenactie van Gerard Kosse, Jan Vos en Henk Bronswijk –  is het waterplayground gerealiseerd.”

Slimme keuzes maken

Waar het een jaar geleden nog de bedoeling was dat er een nieuwe glijbaan zou komen, is er toch gekozen om de bestaande twee glijbanen op te knappen. “Deze zijn geschilderd en liggen nu op een heuvel, een soort ‘mini-kuiperberg’. Door deze slimme keuze is er budget vrijgekomen om het hele terrein te voorzien van nieuwe planten en bestrating, én de riolering te vernieuwen”, aldus Brand.

“Verder zijn in de peuterbaden nieuwe waterspeeltoestellen geplaatst en in het recreatiebad staat een gave waterplaygrond, met dank aan Ootmarsum”. Ook alle gebouwen zijn opgeknapt; de kleedkamers en toiletten zijn voorzien van fris sanitair en in het horecagebouw staat een mooie nieuwe bar. Om het zwembad goed te onderhouden zijn er energiezuinige pompen geplaatst, filters vervangen en hebben de baden nieuwe afdekzeilen.

Toekomst

Het college van Dinkelland wil zwembad De Kuiperberg graag langdurig openhouden. Die doelstelling is ook opgenomen in het coalitieakkoord. “De gemeenteraad heeft daarom een flinke investering gedaan voor deze renovatie”, legt Brand uit. “Nu gaan we kijken hoe we nog meer uit deze prachtige locatie kunnen halen. De ligweides zijn bijvoorbeeld ook heel mooi om buitensport of kleine evenementen te organiseren. En misschien kan de horeca ook toegankelijk worden voor toeristen die langs komen fietsen of wandelen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img