Oplevering Brede School Vroomshoop

Vroomshoop – Precies een jaar na de ondertekening van de opdracht voor de bouw van de brede school in Vroomshoop is het pand klaar. Woensdag 31 oktober vond de oplevering plaats. Wethouder Mark Paters heeft de benodigde documenten ondertekend en de sleutels overhandigd aan de gebruikers. Met de oplevering van deze vierde brede school in de gemeente Twenterand is in elk van de vier grote kernen (Vroomshoop, Vriezenveen, Den Ham en
Westerhaar-Vriezenveensewijk) een brede school gerealiseerd.

Samenwerking

Bij de totstandkoming van de brede school in Vroomshoop maar ook na de oplevering staat samenwerking centraal. In het voortraject hebben de toekomstige gebruikers van de school nauw samengewerkt met de architect om te komen tot een optimaal ontwerp voor een multifunctioneel gebouw. Daarna ging de volgende samenwerking van start; die tussen de aannemer en de installateur. Zij hebben samen een modern pand gerealiseerd dat geheel gasloos is. In plaats van traditionele warmteopwekking via CV-ketels, is het gebouw voorzien van een warmtepomp- en luchtbehandelingsinstallatie. In de elektriciteitsvoorziening wordt grotendeels voorzien door middel van de ruim 300 zonnepanelen op het dak.

Gebruikers

Met de ingebruikname gaat de volgende samenwerking van start, die tussen de gebruikers. In de brede school zijn verschillende faciliteiten voor kinderen in één gebouw ondergebracht waardoor samenwerking gestimuleerd wordt. De Brede School Vroomshoop is straks de nieuwe plek van leerlingen en docenten van de basisscholen ’t Groeipunt (voorheen de Linde en Kennedy), school voor speciaal basisonderwijs De Sleutel (inclusief de dependance De Dobbelsteen) en kinderopvang De Klimboom van De Cirkel. Ook is het bestuurskantoor van PCBO Vroomshoop erin gehuisvest. De onderwijspartners gaan samen zoeken naar vernieuwende en creatieve verbindingen op het gebied van zorg en onderwijs met behulp van de nieuwe combinatiefunctionaris Brede School Vroomshoop. Het ontwerp is zo bedacht dat het gebouw de samenwerking stimuleert en faciliteert. Deze school biedt bovendien een unieke gelegenheid voor nauwere samenwerking tussen basis- en speciaal onderwijs.

 

Slotstuk

De Brede School Vroomshoop maakt deel uit van de centrumvisie voor Vroomshoop. Het nieuwe schoolgebouw staat op een centrale locatie in het dorp, naast activiteitencentrum Het Punt en op de plek van de gesloopte sporthal De Stobbe. Donderdag 15 november a.s. wordt de nieuwe naam van de brede school feestelijk onthuld en vanaf januari 2019 nemen de gebruikers hun intrek in het nieuwe pand. De officiële opening vindt plaats in februari volgend jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio