Twenterand in top tien meest mkb vriendelijke gemeenten van Overijssel

Twenterand De gemeente Twenterand behoort tot één van de tien meest mkb vriendelijke gemeenten van Overijssel. Landelijk gezien hoort Twenterand bij de 100 meest mkb vriendelijke gemeenten. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van MKB-Nederland, uitgevoerd door LexNova, waarin ruim 21.000 ondernemers uit alle 390 gemeenten zich hebben uitgesproken over het lokale ondernemersklimaat. “We hebben een enorme vooruitgang geboekt ten opzichte van de vorige verkiezingen”, zegt wethouder Martha van Abbema met onder andere Economie in portefeuille. “Ik spreek mijn bijzondere waardering uit naar alle ondernemers in onze gemeente, zonder hen hadden we deze resultaten niet kunnen behalen,” aldus een tevreden wethouder.

Samen met ondernemers in Twenterand

“We investeren al jaren in een gezond economisch ondernemersklimaat in Twenterand” legt wethouder Van Abbema uit. “Dat doen we samen met de ondernemers in onze gemeente, de samenwerking en verbinding met hen is van essentieel belang. Ik ben er trots op dat de ondernemers onze dienstverlening goed beoordelen. Dat we nu tot de top tien beste gemeenten van Overijssel behoren is een enorme verbetering”, aldus een tevreden wethouder.

Vier pijlers

Met de verkiezing van de MKB-vriendelijkste gemeente onderzoekt MKB-Nederland elke twee jaar het lokale vestigingsklimaat. Het onderzoek richt zich op 4 pijlers: de tevredenheid van ondernemers over het ondernemersklimaat in de gemeente, het imago van de gemeente, de gemeentelijke communicatie en het gemeentelijke beleid en als laatste de beoordeling van ondernemers van de prijs-kwaliteitsverhouding van de gemeentelijke lasten.

Meer informatie over het onderzoek van MKB-Nederland kunt u vinden op www.mkb.nl/MKBvriendelijkstegemeente

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio