Zo houden we het spoortraject Alphen – Gouda aantrekkelijk

Alphen aan den Rijn/ Gouda – Met R-net kunnen reizigers uitgaan van 5 zekerheden: betrouwbaar, frequent, snel, toegankelijk en aantrekkelijk. Ook in de trein! De spoorverbinding tussen Alphen aan den Rijn en Gouda heeft een flinke kwaliteitsimpuls gekregen doordat o.a. de voorzieningen bij stations zijn verbeterd, er 2 nieuwe stations zijn gerealiseerd, de trein 4 keer per uur is gaan rijden én beschikt over de herkenbare R-net stijl, toiletten en een sterke Wifi verbinding.

Frequent: van 2 naar 4 keer per uur

De provincie Zuid-Holland heeft met NS, ProRail en aangrenzende gemeenten van de spoorlijn Alphen aan den Rijn – Gouda hard gewerkt aan een kwaliteitsverbetering op deze lijn. Resultaat is dat de trein sinds september 2017 4 keer per uur rijdt tussen 06.00 en 19.00 uur (voorheen was dat slechts 2 keer per uur).

Aantrekkelijk: herkenbare R-net stijl, sterke WiFi verbinding en toiletten

Op deze spoorverbinding zijn nieuwe treintoestellen ingezet van het type Stadler FLIRT3. De trein en alle stations waar deze trein halteert, herkent u aan de herkenbare rood-grijze R-net stijl. De treinen beschikken over comfortabele stoelen, stopcontacten, gratis WiFi en een toilet. Fietsen mogen buiten de spits gratis mee.

Nieuwe treinstations

Eind 2017/begin 2018 zijn er 2 nieuwe stations bijgekomen; Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel.

ProRail zorgde er in de afgelopen maanden voor dat ook de bestaande stations werden ‘vernieuwd’. Bestaande stations Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen-Noord en Waddinxveen werden toegankelijker gemaakt door het aanbrengen van een gelijkvloerse instap. Daarbij kregen de stations nieuw meubilair, nieuwe verlichting en een nieuwe omroepinstallatie. Door deze verbeterprogramma’s en vernieuwingen gecombineerd uit te voeren hebben de provincie, ProRail en de gemeenten ervoor gezorgd dat er zo min mogelijk overlast was voor reizigers en omwonenden.

Kwaliteitsimpuls voor de stationsomgeving

Ook de stationsomgeving werd niet vergeten en werd in de afgelopen jaren opnieuw ingericht. Hierdoor ogen de stations een stuk netter en zien ze er aantrekkelijker uit wat door veel reizigers ook zo wordt beleefd. Daarnaast zijn er voorzieningen gebouwd om het reizen van en naar het station gemakkelijker te maken. Zo zijn er veel overdekte fietsenstallingen en P+R terreinen gerealiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img