Soest – Na de zomer gaat de gemeente in gesprek met bewoners om de definitieve locaties van ondergrondse containers voor GFT bij hoogbouw en voor restafval bij kleine laagbouw percelen te bepalen. Na het bepalen van de locaties en het plaatsen van de ondergrondse containers kunnen deze bewoners ook straks beter hun afval scheiden.
Ondergrondse containers
In Soest scheiden we inmiddels 70% van ons afval. Maar dat kan veel meer. Als afval goed wordt gescheiden kan het weer als grondstof gebruikt worden. Door binnenkort de gescheiden inzameling van GFT ook bij de hoogbouw mogelijk te maken, voldoet de gemeente aan de wens van een groot aantal inwoners van de hoogbouw die milieubewust willen leven. Nermina Kundic: ‘Afval is waardevol. Het verwerken van gescheiden afval zorgt voor een besparing van grondstoffen en energie. Het levert dus veel milieuwinst op. En we hopen ook de stijgende kosten voor het verwerken van het afval in te dammen’
In gesprek
In de vorige periode is besloten in te stemmen met het ontwerp-locatieplan voor het plaatsen van ondergrondse containers voor GFT bij hoogbouw en ondergrondse containers bij kleine percelen voor restafval. Om inwoners meer te betrekken bij de inrichting van de openbare ruimte van hun woonomgeving is het gewenst om eerst in gesprek te gaan over de locaties van de ondergrondse containers. Na de zomer gaat de gemeente digitaal aan de betreffende inwoners voorleggen aan welke locaties wordt gedacht. Inwoners ontvangen hiervoor een brief en inlogcode om te zien welke locatie wordt voorgesteld. Gevraagd wordt naar hun mening en welke locatie de voorkeur heeft.
Meer weten over afval / grondstoffen?
Op www.rmn.nl is een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden te vinden. Bekijk het op www.rmn.nl, of download de RMN afvalapp.