6.7 C
De Bilt

Restaurant Novice opent innovatieve en duurzame keuken: Een nieuwe standaard voor culinair onderwijs in Amersfoort

Afgelopen vrijdag 27 september vond de feestelijke opening plaats van de volledig vernieuwde keukens in Restaurant Novice, het restaurant Novice verbonden aan Leerhotel Het Klooster. De renovatie, die meer dan vier maanden heeft geduurd, heeft geleid tot een moderne en duurzame werk- en leeromgeving voor zowel de medewerkers van Leerhotel Het Klooster als de studenten van MBO Amersfoort Hotelschool.

Duurzaamheid en innovatie

Bij de renovatie is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid en het gebruik van nieuwe technologieën. De keukens zijn voor 90% gasvrij en zijn overgestapt op inductiekookplaten. Daarnaast is er een geavanceerd energiemonitoringssysteem geïnstalleerd, waarmee we precies kunnen zien waar onze energiepieken zich bevinden. Ook zijn er digitale borden met camera’s geplaatst, zodat onze instructeurs hun snijtechnieken en andere handelingen visueel kunnen demonstreren aan de studenten van Hotelschool Amersfoort. Om onze verduurzaming compleet te maken, wachten we nog op de komst van een afvalstraat met een composteermachine, waarmee we ons GFT-afval zelf kunnen omzetten in gas.

thumbnail?sz=w1920&id=1EuwRGSpjcenAs5FJHGhO7W3YZ6uHgncX
Instructiekeuken. Foto: Maurice Tiggeler for Blue-Jam Fotografie

Rndleiding bij Novice

De opening van het vernieuwde keukengebied bestond uit twee delen. Overdag werden er rondleidingen verzorgd voor de ouders van de studenten en de leerbedrijven. Tijdens deze rondleiding kregen zij een kijkje in de keuken en vertelde Chef-kok René Bekker over het resultaat van de verbouwing en het proces erachter. Daarnaast gaven drie van onze leveranciers – Jan Van As, Nice To Meat en Hanos groothandel – demonstraties en workshops. De ouders en leerbedrijven mochten proeven van de bereidingen. De rondleiding eindigde in de instructiekeuken, waar instructeur Cees van Maren, met 17 jaar ervaring, vertelde over de keukenlessen, inclusief leuke anekdotes.

Gouden pollepel

Om 16:00 uur vond de officiële opening plaats. Na een openingswoord van Peter Ingels, General Manager van Leerhotel Het Klooster en Gert-Jan Lantinga, lid van het College van Bestuur MBO Amersfoort, werd de gouden pollepel symbolisch overgedragen door projectleider Tjitte Boersma aan chef-kok René Bekker. Deze handeling markeerde het begin van een nieuw tijdperk voor zowel Restaurant Novice, Leerhotel Het Klooster als MBO Amersfoort Hotelschool.

Overhandigen van de Gouden Pollepel (v.l.n.r. René Bekker, Tjitte Boersma, Gert-Jan Lantinga). Foto: gemeente Amersfoort

Ondewijs in bedrijf

Restaurant Novice en Leerhotel Het Klooster blijven een belangrijke leerplek voor de studenten van MBO Amersfoort. In de nieuwe keukens krijgen zij lessen van ervaren instructeurs, zowel in de instructiekeuken als in de à-la-carte-keuken. De studenten leren hier alle facetten van het vak, zodat zij na hun opleiding direct aan de slag kunnen in de horeca.

Marlies Verkuijlen, Voorzitter College van Bestuur MBO Amersfoort: “Met de opening van deze innovatieve keuken bieden we onze studenten de mogelijkheid om hun vakmanschap te ontwikkelen in een realistische, toekomstgerichte werkomgeving. In samenwerking met professionals leren zij niet alleen de nieuwste technieken, maar werken zij ook aan de ondernemende vaardigheden die essentieel zijn voor hun toekomstige carrière. Deze compleet vernieuwde keuken is een prachtig voorbeeld van hoe we onderwijs en praktijk samenbrengen om groei, ondernemerschap en innovatie bij onze studenten te stimuleren.”

De nieuwe keukens zijn met enthousiasme ontvangen en we kijken terug op een geslaagde dag. Bent u benieuwd naar onze vernieuwde keukens? Kom dan binnenkort langs in Restaurant Novice of Leerhotel Het Klooster en ervaar het zelf in ons restaurant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio