Startsein voor laad- en losplekken in Dorpsstraat en Willaerlaan

startsein
©Tom van Hell.

Scherpenzeel, 4 september 2017 – Wethouder Margo van de Fliert-Klein gaf vanmorgen het startsein voor de realisering van twee nieuwe laad- en losplekken in de Dorpsstraat en Willaerlaan in Scherpenzeel. De twee laad- en losplekken zijn bedoeld om de doorstroming van het verkeer in de Dorpsstraat te verbeteren.

 Doorstroming verkeer beter

Door het centrum van Scherpenzeel rijdt veel verkeer. Het laden en lossen van vrachtwagens en busjes zorgt regelmatig voor oponthoud in de Dorpsstraat, met name ter hoogte van de kruising met de Willaerlaan en in de bocht bij de Glashorst/Prinses Margrietlaan. Het college van B&W besloot eerder dit jaar om twee laad- en losplekken te realiseren om de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Startsein bouw

Voor de nieuwe laad- en losplek bij de Dorpsstraat/Willaerlaan wordt bij de huidige parkeerplaatsen een bord geplaatst dat aangeeft dat deze parkeerplaatsen tussen 16.30 en 19.00 uur als laad- en losplek fungeren. Er mag dan niet door auto’s worden geparkeerd. Buiten deze tijden is het wél toegestaan om er met een gewone auto te parkeren. Tegelijkertijd wordt de brievenbus (nu bij Primera) naar de Willaerlaan verplaatst (zodat de postauto de brievenbus bij de laad- en losplek kan ledigen).

Voor de nieuwe laad- en losplek bij de Dorpsstraat/Glashorst worden de paaltjes iets naar achteren (in de richting van het appartementengebouw) verplaatst. Hierdoor ontstaat extra ruimte voor vrachtwagens en busjes om te laden en te lossen zonder het verkeer in de (bocht van de) Dorpsstraat te hinderen.

Wethouder Van de Fliert is blij met deze aanpassingen: “De laad- en losplekken dragen bij aan de doorstroming in het centrum en dus ook aan de beleving van ons centrum. Het is één van de maatregelen die voortvloeien uit de Centrumvisie Scherpenzeel.”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam