8.9 C
De Bilt
zondag, 29 mei 2022

Elzenbos krijgt 80 duurzame en betaalbare woningen

Brummen – Maandag 10 januari is de overeenkomst voor 80 nieuwe woningen in Elzenbos ondertekend. De overeenkomst werd ondertekend door wethouder Pouwel Inberg en vertegenwoordiger van de 7 marktpartijen, de heer David van der Hulst. Hiermee is de volgende stap gezet om deze woningen te realiseren. De verwachting is dat de eerste woningen in het tweede kwartaal van 2022 in de verkoop gaan. De start van de bouw van de woningen wordt verwacht in de tweede helft van 2022.

Voorzien in behoefte

Met de ondertekening wordt de volgende stap gezet in de realisatie van 54 betaalbare woningen en 26 woningen in de vrije sector. “Hiermee wordt voorzien in een behoefte” vertelt projectwethouder Pouwel Ingberg. “Op onze woningmarkt is een grote vraag naar woningen, vooral onder starters en kleinere huishouders. Het college wil graag voorzien in die behoefte. Met deze ondertekening is dit een stap dichterbij.” “Wij zijn blij om met deze 80 woningen Elzenbos II te kunnen bouwen” voegt David van der Hulst toe. “De woningen voorzien in een grote behoefte in de gemeente Brummen en sluiten goed aan op de wensen van de kopers, denk aan het type woning maar ook aan het energiegebruik zeker in deze tijd van hoge energieprijzen.”

Andere ontwikkelingen

Op basis van provinciale en regionale woningbouwcijfers werd de gemeente Brummen enkele jaren geleden gedwongen om minder woningen te bouwen. Dit had onder andere grote gevolgen voor het aantal woningen binnen het woningbouwproject Elzenbos. Enkele mooie andere ontwikkelingen zorgden sindsdien voor een eigen invulling van het gebied. Zo biedt het nieuwe woningcomplex van Philadelphia een thuis voor 25 mensen met een verstandelijke beperking. En met de komst van het Voedselbos hebben vrijwilligers een groen hart gecreëerd in deze wijk. Langs de N348 ligt een zonnepark, waar BrummenEnergie lokale groene energie opwekt.

In gesprek met de buurt

Het huidige bestemmingsplan staat wonen in heel Elzenbos II toe. Dit bestemmingsplan moet op een paar kleine onderdelen worden aangepast (bijvoorbeeld om appartementen mogelijk te maken). Eind januari / begin februari wordt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Daarvoor gaat de gemeente met de buurt in gesprek over de wijzigingen in het bestemmingsplan en de start van het inrichtingsplan openbare ruimte. Het inrichtingsplan ligt in lijn met het eerste deel Elzenbos II met dezelfde uitstraling en gebruik van materialen. Het geactualiseerde beeldkwaliteitsplan is in december 2021 door de Raad vastgesteld.

Start van de bouw en verkoop

De verwachting is dat de eerste woningen in het tweede kwartaal van 2022 in de verkoop gaan. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale partijen. Een beperkt aantal woningen wordt tijdelijk exclusief aangeboden aan huurders van Veluwonen, zodat er doorstroming op de Brummense woningmarkt ontstaat. De start van de bouw van de woningen wordt verwacht in de tweede helft van 2022.

Marktpartijen

De marktpartijen die meedoen aan de overeenkomst zijn Copernicus Builders uit Zelhem, Van Campen Bouw uit Zelhem, BPD Ontwikkeling B.V. uit Amsterdam, Veluwonen uit Eerbeek, Veluwezoom-Verkerk Bouw uit Zevenaar, Rotij Grondontwikkeling Oost uit Rijssen en Van Wanrooij Projectontwikkeling uit Geffen.

Meer informatie over Elzenbos

Op www.brummen.nl/elzenbos leest u de laatste ontwikkelingen. Op 20 januari organiseren wij een online informatieavond over Elzenbos fase 2. Als u deze wilt bijwonen, stuur dan een e-mail naar bijeenkomsten@brummen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio