Gemeente Apeldoorn zet vervangende gezinnen in het zonnetje

Apeldoorn – Jaarlijks zetten tientallen Apeldoornse gezinnen zich in voor een kind van een ander. Zij zijn  vervangende gezinnen in de vorm van een steungezin, pleeggezin of gezinshuis. Op zaterdag 30 juni zette de gemeente Apeldoorn deze gezinnen in het zonnetje om hen te bedanken. Alle Apeldoornse vervangende gezinnen en de kinderen waar zij voor zorgen waren uitgenodigd.

Zomers feestje

Apeldoornse steungezinnen, pleeggezinnen en gezinshuisouders passen hun leven aan om kinderen uit een ander gezin extra liefde en aandacht te geven. Daarvoor wil de gemeente Apeldoorn hen graag bedanken. Op zaterdag 30 juni 2018 waren alle Apeldoornse vervangende gezinnen en de kinderen waar zij voor zorgen uitgenodigd voor een zomers feestje. Er werd fanatiek gesport en gespeeld, maar ook kennisgemaakt met andere vervangende gezinnen. Wethouder Detlev Cziesso: “Het liefst gun je ieder kind een fijne gezinsomgeving. Wanneer dat in het eigen gezin niet lukt, is het ontzettend fijn dat er andere gezinnen zijn die een kind willen en kunnen opvangen. Het is heel belangrijk en waardevol dat deze gezinnen zich inzetten voor het kind van een ander. Dat waarderen wij enorm en daarvoor willen wij hen graag bedanken.”

Steungezinnen, pleeggezinnen en gezinshuisouders

Kinderen hebben een stabiele leefsituatie, liefde en aandacht nodig. Niet in ieder gezin lukt dit echter even goed. Soms speelt er zoveel in een gezin dat kinderen daar last van krijgen. Steungezinnen bieden dan een steuntje in de rug door bijvoorbeeld een maaltijd te verzorgen of een middag in de week een kind uit school op te vangen. Soms zijn er situaties waarin kinderen niet meer thuis kunnen blijven wonen. Dan worden zij opgevangen in een pleeggezin of gezinshuis, waar de kinderen met vaste (professionele) opvoeders veilig kunnen opgroeien en de juiste begeleiding krijgen.

vervangende

InHuis

In het programma InHuis worden gezinnen gezocht die extra liefde en aandacht willen geven aan één of meerdere kinderen uit een ander gezin. Op maandagavond 12 november 2018 vindt er een informatieavond plaats voor geïnteresseerden. Op de informatieavond geeft een aantal organisaties informatie over de verschillende vormen van het opvangen van een kind. Daarnaast vertellen ervaren pleeg-, steun- en gezinshuisouders over hun situatie. Meer informatie op www.samengoedvoorelkaar.nl/inhuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img