11.8 C
De Bilt
zondag, 22 mei 2022

Mee praten over toekomst maatschappelijke accommodaties

Epe De gemeenteraad heeft enthousiast gereageerd op de aanpak voor project Toekomstvisie Duurzame Maatschappelijke Accommodatie. Daarbij is gesproken over het proces en het participatietraject om te komen tot de toekomstvisie. De eerstvolgende stap is het vormen van vier klankbordgroepen. In november 2021 worden vertegenwoordigers van besturen, beheerstichtingen en gebruikers van maatschappelijke accommodaties in Epe uitgenodigd om samen met de gemeente de huidige situatie goed in kaart te brengen.

Maatschappelijke accommodaties

Het project is opgedeeld in drie fasen: spiegel, horizon en inzicht & verbinding. Deze fase is de spiegel-fase. Hierin worden de huidige situatie en de kansen in beeld gebracht. Om recht te doen aan de lokale vraagstukken en aan te sluiten bij het gebiedsgericht werken worden vier avonden georganiseerd:

  • 9 november: Epe, vanaf 19:30 uur in Kulturhus EGW
  • 16 november: Vaassen, vanaf 19:30 uur in Dorpscentrum de Wieken
  • 17 november: Oene, vanaf 19:30 uur in Kulturhus Oene
  • 23 november: Emst, vanaf 19:30 uur in De Hezebrink

De gemeente nodigt zo veel mogelijk partijen uit om deel te nemen aan deze bijeenkomsten. Iedereen die dat wil is welkom om deel te nemen. Wel vraagt de gemeente belangstellenden om zich vooraf aan te melden via jonas.grutters@epe.nl.

Vervolg van het project

Nadat de fase spiegel is voltooid, gaan we in de fase ‘horizon’ in gesprek met inwoners en vertegenwoordigers van verschillende stakeholders om input op te halen voor een strategische visie op duurzame maatschappelijk accommodaties. Daarvoor organiseren we bijeenkomsten waarop iedereen die dat wil zijn of haar inbreng kan leveren.

Nadat in de fase ‘horizon’ de strategische visie is vastgesteld gaan we in de fase ‘inzicht en verbinding’ verder in gesprek met inwoners en andere stakeholders. Samen met hen brengen we de consequenties op hoofdlijnen op kernniveau en per accommodatie in kaart. In deze fase zorgen we er voor dat mogelijke knelpunten en optimaliseringskansen helder in beeld zijn.

Participatieladder

Voor het participatietraject hanteren we de participatieladder van de gemeente Epe. Er is sprake van participatie volgens trede 3: adviseren. De gemeente vraagt inwoners en gebruikers van maatschappelijke accommodaties om te adviseren. Dit advies speelt een volwaardige rol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio