Prijsvraag horeca IJsselkade gewonnen door “Lekker aan de Kade”

Zutphen – Lekker aan de Kade. Dat is de winnaar van de prijsvraag die de gemeente heeft uitgeschreven voor de nieuwe horecagelegenheid op de IJsselkade.

Vooral kleine gerechten

Het is een concept van Lisa Pit en Hans Wiedenhoff, de eigenaren van restaurant Lekker aan het Stationsplein. Zij wisten de jury te overtuigen met een horecaconcept met vooral kleine gerechtjes (‘small bites’) en een gebouw geïnspireerd op de oude vestingwerken van Zutphen.

Prijsvraag specifiek voor horeca 

Doel van de prijsvraag was het vinden van de meest geschikte partij voor het bouwen en exploiteren van een horecagelegenheid. De jury bestond uit vertegenwoordigers van HTC (het bureau dat de prijsvraag begeleidt), de binnenstadsmanager, de welstandsarchitect en een vertegenwoordiger van de gemeente. Naast horecaconcept en vormgeving van het gebouw hebben de juryleden o.a. gekeken naar ervaring, financiële onderbouwing en meerwaarde van de horeca-exploitant als ambassadeur voor Zutphen en de IJsselkade.

Succesformule

Team Pit-Wiedenhoff presenteert een formule die zijn waarde heeft bewezen voor het huidige restaurant Lekker. Er wordt veel gewerkt met verse, biologische streekproducten. Lekker aan de Kade is de hele dag geopend. ’s Ochtends voor koffie en thee met huisgemaakt gebak, voor de lunch en diner met kleine gerechtjes (‘small bites’). Daarnaast is er een kleine, wisselende kaart. Binnen is plaats voor zo’n 50 gasten, daarnaast is bij mooi weer het terras in gebruik. Het restaurant heeft ook een uitgifteloket voor o.a. ijs.

Ruim uitzicht in ontwerp

Pit en Wiedenhoff hebben architect Erik Workel van IAA Architecten uit Enschede/Amsterdam in de arm genomen voor het ontwerp van het nieuwe gebouw. Opvallend hieraan zijn de bakstenen gevels in combinatie met glas, met uitzicht naar drie kanten. Vincent Projects uit Deventer is de investeerder achter het project.

Vervolg en planning

De jury legt haar advies nu voor aan het college van burgemeester en wethouders. Na hun besluit kan team Pit-Wiedenhoff verder met het uitwerken van de plannen. Uitgangspunt is dat de horecavestiging medio 2018 in gebruik genomen kan worden.

Bron: gemeente Zutphen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img