11.8 C
De Bilt
zondag, 22 mei 2022

Sifra Bakker ontvangt Helden Award

Oldebroek Sifra Bakker heeft afgelopen maandag de Helden Award ontvangen van de gemeente Oldebroek. Zij kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing en wethouder Liesbeth Vos-van de Weg, voor haar inzet voor anderen tijdens de coronacrisis. Sifra heeft zich uitzonderlijk ingespannen voor het in de Tweede Kamer bespreekbaar maken van de vaccinatie van kwetsbare jongeren.

Sifra Bakker

Net als veel andere jongeren met een kwetsbare gezondheid heeft Sifra de coronaperiode grotendeels thuis moeten doorbrengen. Voor haar is school extra belangrijk omdat het ook afleiding geeft van het ziek zijn. Omdat het kabinet geen vaccinatie beschikbaar stelde voor kwetsbare jongeren onder de 18 jaar, is Sifra een petitie gestart om dit onderwerp in de Tweede Kamer besproken te krijgen.

Een klein jaar zonder fysiek onderwijs, zonder direct contact met medeleerlingen en extra zorgen om het virus vond ze voor zichzelf en voor al haar lotgenoten niet meer acceptabel. Met haar actie heeft ze binnen haar school en haar directe omgeving zoveel aandacht weten te genereren dat ook diverse belangenbehartigerorganisaties in actie zijn gekomen.

Samen hebben ze er voor gezorgd dat dit belangrijke thema door minister De Jonge is opgepakt, met als resultaat dat de minister in maart 2021 advies gevraagd heeft aan de Gezondheidsraad over het vaccineren van 16 tot 17 jarigen met een medische indicatie. De Gezondheidsraad heeft uiteindelijk geadviseerd kinderen en jongeren vanaf 12 jaar, die in een medische risicogroep vallen, de mogelijkheid te geven zich te vaccineren. 

Helden Award

De Helden Award werd uitgereikt in het kader van de Week van Respect. Vanwege de coronamaatregelen vond de uitreiking in kleine kring plaats in de raadszaal van het gemeentehuis. Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing: “Ik ben ontzettend trots op Sifra, want je ziet dat ze een verschil maakt, een verschil voor andere mensen die net als zij in een bijzondere situatie zitten en misschien minder in staat zijn om voor zichzelf op te komen.”

“Dit jaar reiken we maar één Award uit. En deze is meer dan verdiend. Want, zoals Sifra zelf zo mooi zei en in haar daden laat zien: blijf niet hangen in je beperkingen, maar ga voor je ideaal! En dat is een statement dat ik van harte onderschrijf”, vult Liesbeth Vos-van de Weg aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio