22.8 C
De Bilt
dinsdag, 17 mei 2022

Sportverenigingen kunnen vanaf nu nomineren voor sportverkiezing

Zutphen Actief organiseert samen met de Gemeente Zutphen de Zutphense sportverkiezing. Sportverenigingen uit Zutphen kunnen een sporter of sportploeg aanmelden die een bijzondere sportprestatie heeft geleverd in 2018.

Nominatieronde is begonnen

Sporters en sportploegen die een bijzondere sportprestatie hebben geleverd kunnen vanaf vandaag aangemeld worden door sportverenigingen en sportclubs uit Zutphen/Warnsveld. Dit kan tot en met 31 december 2018 via de website: www.sportverkiezingzutphen.nl.

Er zijn vier categorie├źn:

  • de sportman
  • de sportvrouw
  • de sportploeg
  • de sporter met een beperking

Uit alle inzendingen worden per categorie 3 sporters/ploegen genomineerd. De vakjury mag zich vervolgens buigen over de twaalf genomineerden. Deze jury bestaat uit personen die werkzaam zijn voor de gemeente Zutphen, inwoners van Zutphen, of anderen die een sterke binding hebben met sport in Zutphen. Een van de juryleden is bijvoorbeeld schaatser Stefan Groothuis. De uiteindelijke vier winnaars worden bekend gemaakt tijdens het sportgala op 1 februari 2019.

Sportgala 1 februari

Het sportgala staat in het teken van verbinding: sporters, sportliefhebbers, sportvrijwilligers en verenigingen komen bij elkaar. De winnaars van het sportgala ontvangen een bokaal, maar ook een prijs voor hun vereniging. Deze geldprijs wordt mogelijk gemaakt door sponsoren en kan de vereniging inzetten voor een sportief of maatschappelijk doel. Het sportgala wordt georganiseerd door een aantal Buurtsportcoaches en een aantal vrijwilligers uit het sportleven in Zutphen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio