11.8 C
De Bilt
zondag, 22 mei 2022

werkbezoek aanleg glasvezelnetwerk in Oeken

Brummen/EerbeekNa een kennismaking met het team werd het tijd voor actie: een rondleiding met de uitvoerder waarbij er veel werd verteld en uitgelegd over de aanleg van het glasvezelnetwerk. Op woensdag 10 november bezocht wethouder Pouwel Inberg aannemer Van Gelder Telecom voor een werkbezoek tijdens de graafwerkzaamheden aan ’t Looweg in Oeken.

Werkbezoek

Wethouder Pouwel Inberg: “Ik ben blij te zien dat de schop nu echt in de grond is. Eerder in Leuvenheim, nu volgen Oeken en Empe. Hierdoor krijgt een groot deel van de woningen in deze kleine kernen de mogelijkheid tot een goede en snelle internetverbinding via een glasvezelnetwerk dat klaar is voor de toekomst. En dat is in deze periode van thuiswerken natuurlijk erg fijn. En door overal glasvezel aan te leggen, maken we onze gemeente nog aantrekkelijker om in te wonen en te werken”.

Ruim 434 woningen worden voorzien van een glasvezelaansluiting

Gerard Kroes, Projectleider bij Van Gelder Telecom: “Wij zijn verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Voorst, Brummen en Zutphen. In de gemeente Brummen rollen wij het netwerk uit voor ruim 434 woningen de kleine kernen Empe, Oeken en Leuvenheim. De graafwerkzaamheden in Oeken en Leuvenheim zijn bijna gereed en dan gaan we verder in Empe.

Die werkzaamheden zullen ongeveer drie weken duren. In totaliteit hebben wij dan 11 kilometer hoofdgeul gegraven in de gemeente Brummen. Binnenkort gaan we ook starten met de eerste huisaansluitingen op het glasvezelnetwerk in de kleine kernen van Brummen. We streven ernaar om in het eerste kwartaal van 2022 alle huisaansluitingen gereed te hebben. Dank aan onze opdrachtgever DELTA Fiber Netwerk voor deze mooie opdracht en de gemeente voor de prettige samenwerking’’.

Glasvezel is toekomstbestendig

Mark Mohlmann, Projectmanager, DELTA Fiber Netwerk: ”Door de goede samenwerking met de verschillende partijen loopt de aanleg van het glasvezelnetwerk in de kernen voorspoedig. Thuiswerken, digitale scholing en zorg op afstand maken de behoefte naar een goede, stabiele en snellere internetverbinding steeds noodzakelijker en is niet meer weg te denken in onze huidige maatschappij. We zijn verheugd om straks een groot deel van de inwoners te voorzien van een supersnelle internetverbinding en daarmee zijn alle kleine kernen van de gemeente Brummen helemaal voorbereid op de toekomst’’.

Aanmelden voor glasvezel is nog steeds mogelijk

Inwoners zonder glasvezelabonnement kunnen zich nog steeds aanmelden. De huisaansluiting (de plaatsing van het kastje in de woning) is gratis. Aanmelden voor een glasvezelabonnement via het glasvezelnetwerk kan nog steeds. Kijk op www.gavoorglasvezel.nl voor het aanbod van de telecomaanbieders.

Over DELTA Fiber

DELTA Fiber is een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Door heel Nederland zijn nu al bijna 900.000 adressen aangesloten op het netwerk van DELTA Fiber er komen maandelijks zo’n 20.000 nieuwe aansluitingen bij. De ambitie van DELTA Fiber is om zoveel mogelijk huishoudens en

bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025.

DELTA Fiber is eigendom van de Zweedse investeringsmaatschappij EQT. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. Bij DELTA Fiberwerken ruim duizend medewerkers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio