8.9 C
De Bilt
zondag, 29 mei 2022

Wethouder Berkhoff beëindigt carrière in Heerde

Heerde – Wethouder Jan Berkhoff (CDA) heeft aangekondigd per 1 februari te stoppen bij de gemeente Heerde. Daarmee komt er ook een einde aan zijn langdurige carrière in het openbaar bestuur. “Het doet me verdriet dat ik dit besluit moet nemen, want ik houd van deze baan en vind het geweldig om de samenleving te mogen dienen”.

Ambt te intens geworden

De wethouder heeft besloten om het ambt neer te leggen, omdat hij merkte dat de intensiteit van het ambt een steeds grotere wissel op zijn mentale veerkracht trekt. Toen hij na het kerstreces ontdekte dat hij niet voldoende ontspannen de draad weer kon oppakken, is hij over de toekomst gaan nadenken.

Kalmer aan gaan doen

Berkhoff: “Afgelopen jaar ben ik 65 geworden. Het ambt van wethouder vraagt volledige inzet en energie en laat het niet toe om het wat kalmer aan te doen. Je moet snel kunnen schakelen in een volle agenda met een breed pakket aan onderwerpen, en vaak ’s avonds laat doorgaan. Het kost me in deze levensfase steeds meer moeite om dat nog op te brengen. Daarom lijkt het me wijs om de weg vrij te maken voor iemand anders, een nieuwe wethouder. Dat is in het belang van het gemeentebestuur voor de langere termijn.”

Jan Berkhoff had gave tot relativeren

Burgemeester Jan Willem Wiggers respecteert het besluit van Berkhoff, maar geeft ook aan dat hij de wethouder zal missen: “Jan Berkhoff is iemand met veel kennis en een jarenlange politiek bestuurlijke ervaring. Hierdoor had hij altijd een waardevolle inbreng in het college. Maar daarbij zullen we in het college ook zijn persoonlijkheid missen. Met een kwinkslag wist hij vaak zware discussies weer in proportie te brengen. Als college danken we hem voor de jaren die hij zich voor Heerde heeft ingezet.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio