Fiets hoofdvervoermiddel in Arnhem deze zomer tegen verkeersinfarct

verkeersinfarct
Knooppunt Waterberg bij Arnhem - Foto: De originele uploader was Sieger op de Nederlandstalige Wikipedia - Verplaatst vanaf nl.wikipedia naar Commons., Attribution, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3737163

Arnhem – Van 27 juli tot 6 augustus zal er deze zomer hard gewerkt worden aan snelwegen rondom Arnhem. Zo zal er ruim 10 dagen geen verkeer mogelijk zijn over de A50 en A12 bij Arnhem. Hierdoor zou een enorme verkeersinfarct kunnen ontstaan.

Vakantieverkeer

De werkzaamheden die tussen Grijsoord en Waterberg uitgevoerd worden, zullen dagelijks ruim 60.000 voertuigen via een omweg dwingen. Bepaald woon- en werkverkeer zal door de vakantieperiode iets minder worden, maar daar komt toch weer een stroom toeristen bij. Met name uit Duitsland wordt veel vakantieverkeer.

Verkeersinfarct

Vanwege alle omleidingen zal de druk in en rond de stad enorm toenemen. Instanties hebben werkgevers dan ook opgeroepen hun personeel zoveel mogelijk thuis te laten werken of met de fiets te komen. “Dit lijkt de enige manier om een verkeersinfarct te voorkomen”, zo laat één van de betrokken partijen weten.

Groot onderhoud ineens

Voor het vernieuwen van asfaltlagen, vervangen van vangrails en bijvoorbeeld het bijwerken van betondelen bij viaducten en bruggen wil Rijkswaterstaat de werkzaamheden in één, kortere periode achter elkaar uitvoeren, dan verdeeld over meerdere weekeinden. Overigens is het gebruikelijk dat in de zomervakantie meerdere grote projecten op en aan de wegen worden uitgevoerd.

© Regio Online

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam