Sluiting pand Kaaistraat om het aan de criminaliteit te onttrekken

Steenbergen – Het pand aan de Kaaistraat in Steenbergen waar de politie eerder dit jaar een hennepkwekerij met bijna 500 wietplanten, harddrugs en cash geld ontdekte, wordt met ingang van 25 februari voor een periode van drie maanden gesloten.

Pand Kaaistraat

Het gebouw is inmiddels vergrendeld en er is een poster opgehangen met daarop de reden voor de sluiting. Het zogenoemde Damoclesbeleid geeft burgemeester Van den Belt de mogelijkheid om panden waar drugs wordt gevonden of verhandeld te sluiten.

Criminalieteit

“Op die manier willen we vooral de criminele loop uit een pand en de omgeving halen. Dat doen we in het belang van de openbare orde en veiligheid en dus ook de leefbaarheid, die door zulke ondermijnende praktijken ernstig in het geding komt’’, licht de burgemeester het besluit toe.

“Ik betreur het enorm dat er op deze locatie, midden in een winkelstraat, zo’n omvangrijke hennepkwekerij is aangetroffen. De risico’s hiervan – zowel voor buurtbewoners, andere ondernemers als het publiek – zijn enorm. Er kan brand ontstaan doordat er illegaal stroom wordt afgetapt en bij de ‘beveiliging’ van hennepkwekerijen worden niet zelden wapens gebruikt. Redenen genoeg om zo’n pand te sluiten, zodat het zich kan onttrekken aan de criminaliteit, de kans op herhaling vermindert en de veiligheid van onze inwoners beter gewaarborgd wordt. Want die gaat boven alles.”

Met het Damoclesbeleid geldt voor alle gemeenten in het politiedistrict De Markiezaten, waaronder ook Steenbergen valt, een eenduidige aanpak bij de bestrijding van . 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img