3.7 C
De Bilt

ENTER Breda: Nieuwe impuls voor tech-talent

Digitalisering heeft een grote impact op de arbeidsmarkt en zorgt voor een groeiende vraag naar tech-specialisten. Om tech-talent aan te trekken, te behouden en op te leiden is er ENTER Breda. Dit platform bundelt de krachten van bedrijven, onderwijsinstellingen, Breda Robotics en de gemeente. Wethouder Carla Kranenborg-van Eerd tekende vandaag namens de gemeente Breda de intentieovereenkomst ENTER Breda. Ze deed dit samen met vertegenwoordigers van Avans, BUas, Curio, CM, AXI, Inkubis, Handpicked Agencies en Breda Robotics.

Breda zet volop in op toegepaste technologie en creativiteit. Tech-talenten zijn daarvoor van groot belang. Samen met Breda Robotics, het bedrijfsleven, onderwijs en de studenten kan een stevige basis worden gelegd voor tech in Breda. Om dit kracht bij te zetten werd vandaag de intentieovereenkomst getekend op het congres Actieplan Arbeidsmarkt.

ENTER Breda

Wethouder Carla Kranenborg-van Eerd (economie en innovatie) legt graag de rode loper uit voor tech-talent: “Met ENTER Breda willen we een boost geven aan initiatieven voor tech-talenten. Breda heeft hen veel te bieden. Denk bijvoorbeeld aan gerenommeerde opleidingen, innovatieve bedrijven én een aantrekkelijke historische stad. Met ENTER Breda willen we samen met onze partners dit beter zichtbaar maken en ons onderscheiden voor tech-talent. Zo werken we samen aan onze toekomst!”

Wethouder Carla Kranenborg-van Eerd tekent tijdens het congres Actieplan Arbeidsmarkt de intentieovereenkomst ENTER Breda namens de gemeente Breda. Foto: Gemeente Breda
Wethouder Carla Kranenborg-van Eerd tekent tijdens het congres Actieplan Arbeidsmarkt de intentieovereenkomst ENTER Breda namens de gemeente Breda. Foto: Gemeente Breda

Levendige tech-community

ENTER Breda zet zich in op verschillende onderdelen. Zo wordt er samen met studenten gebouwd aan een interactief, online platform dat inzicht geeft in wat Breda te bieden heeft op het gebied van tech. Dit platform fungeert als etalage voor opleidingen, bedrijven, projecten en evenementen. Het is gericht op studenten, afstudeerders en young professionals. Een activiteitenprogramma moet zorgen voor een levendige tech-community. Tech-studenten en professionals kunnen elkaar ontmoeten, kennis delen en ervaringen uitwisselen tijdens meet-ups en evenementen, met de focus op sociale en professionele verrijking. Daarnaast komt er nog een campagne die Breda in de spotlight zet als dé plek voor tech-talent.

Toekomstbestendige arbeidsmarkt

Het congres Actieplan Arbeidsmarkt dat vandaag werd gehouden op de EnergieCampus sloot naadloos aan bij de ambitie in de intentieovereenkomst. Bredase ondernemers, HR-professionals en vertegenwoordigers uit het onderwijs kwamen hier bij elkaar om samen te bouwen aan een sterke en toekomstbestendige arbeidsmarkt. Na de opening door wethouder Kranenborg-van Eerd werd er in deelsessies gesproken over het aantrekkelijk maken van bedrijven voor (aanstormend) talenten, het geven van een prominente plek voor techniek in de loopbaanoriëntatie en hoe werkgevers kunnen profiteren van inclusieve technologie waarmee mensen succesvol en duurzaam kunnen werken. Wethouder Arjen van Drunen (onderwijs) deed de introductie van de deelsessie over techniek en wethouder Marike de Nobel (inkomen en cultuur) verzorgde de plenaire sessie en het slotwoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio