-0.6 C
De Bilt

Etten-Leur houdt controle bij opslaglocaties in strijd tegen georganiseerde criminaliteit

Etten-Leur – Gemeenten stellen vast dat opslaglocaties regelmatig voor anderen doeleinden worden gebruikt dan het bestemmingplan toelaat. Soms leidt dit tot gevaarlijke situaties. Zowel voor gebruiker of verhuurder, maar ook voor omwonenden. Denk hierbij aan overlast, maar ook aan gezondheidsrisico’s. Op 25 juni werden verschillende opslaglocaties en bedrijfspanden in Etten-Leur gecontroleerd. Daaruit bleek dat er geen grote onrechtmatigheden zijn aangetroffen.

Controle in Etten-Leur

De controle vond door de gemeente Etten-Leur in samenwerking met de politie. In totaal werden er 170 opslaglocaties gecontroleerd met behulp van een detectiehond. De 37 bedrijven zijn bezocht en door de toezichthouders gecontroleerd. In deze steekproef bleek er sprake van een illegale bewoning in een bedrijfspand, aanwezigheid partij asbest, kwesties rond brandveiligheid en issues rond milieuaspecten. Ook kreeg de gemeente tijdens de controles signalen van mogelijke problemen. Deze worden verder onderzocht.

Baroniegemeenten werken samen

De gemeenten Oosterhout, Zundert, Etten-Leur, Alphen-Chaam/Baarle-Nassau, Altena, Breda, Drimmelen en Geertruidenberg werken in deze acties samen als het Baronie Interventieteam (BIT). Hierbij sluiten ook andere overheidspartners aan als politie, Douane en Belastingdienst. Hierdoor is de slagkracht groter en is er zicht op een groter gebied. De partners werken samen in Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland-verband om gezamenlijk het zicht op en inzicht in ondermijnende activiteiten te vergroten, deze te analyseren en aan te pakken. Zo treden overheden samen op tegen georganiseerde criminaliteit en ondersteunen ze eigenaren en verhuurders bij het versterken van hun weerbaarheid.

Een veiligere woon-, werk- en leefomgeving

De aanpak
van georganiseerde criminaliteit maakt dankbaar gebruik van tips. Vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken kunnen worden gemeld bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844) of bij de gemeente, maar ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl. Een vertrouwenspersoon waarborgt de anonimiteit van een beller.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio