14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Gemeente krijgt struikelstenen in eigendom en beheer

De Stichting Struikelstenen Appingedam, Werkgroep Struikelstenen Termunten, Stichting Historie Garrelsweer en Historische Vereniging Middelstum dragen het eigendom en beheer van de stenen (Stolpersteine) over aan de gemeente Eemsdelta.

In de periode 2014-2021 hebben deze vier organisaties ervoor gezorgd dat de stenen zijn gelegd in de openbare ruimte van Appingedam, Borgsweer, Garrelsweer, Middelstum, Termunterzijl en Woldendorp. Nu dit is voltooid wordt op hun verzoek het eigendom en beheer hiervan overgedragen aan de gemeente. Het jaarlijks onderhoud van de lstenen wordt door deze vier partijen gedaan.

Struikelstenen zijn een blijvende herinnering

Wethouder Meindert Joostens: “Met deze overdracht borgen we het behoud en beheer van alle struikelstenen binnen onze gemeente voor de toekomst. Dat is belangrijk, want de stenen herinneren ons aan de omgekomen Joodse inwoners uit Eemsdelta tijdens de Tweede Wereldoorlog”.

Ondertekening 11 juli

De gemeente en betrokken partijen ondertekenen op dinsdag 11 juli om 16.00 uur in de Synagoge Appingedam de afspraken waarin de overdracht van het eigendom en beheer zijn vastgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio