13.2 C
De Bilt

Kindcentrum Olingertil in Appingedam officieel heropend

Op donderdag 6 juli is kindcentrum Olingertil in Appingedam feestelijk heropend. Sinds de zomervakantie werd het gebouw aan de Olingermeeden versterkt. In mei opende het versterkte kindcentrum haar deuren en kregen de leerlingen weer les in hun eigen gebouw. Ook kinderopvang Kids2b zit sinds mei weer in het gebouw.

Kindcentrum Olingertil

Tijdens de heropening vandaag hielden wethouder Jan Menninga, directeur versterking van Nationaal Coördinator Groningen Ab van der Schans en Rita Joustra-Deen namens Kindcentrum Olingertil een toespraak. Nationaal Coördinator Groningen schonk aan het kindcentrum een mooie boom voor de buitenruimte. Die namen kinderen en leerlingen met plezier in ontvangst. De leerlingen en kinderen kregen daarna nog een ijsje om het feestelijke moment te vieren.  

Scholentransitie

Kindcentrum Olingertil maakt onderdeel uit van de scholentransitie in de gemeente Eemsdelta. Met de scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijskli­maat en een duurzame en toekomstbestendige omgeving voor kinderen. Nationaal Coördinator Groningen heeft het Kindcentrum versterkt. De scholentransitie is onderdeel van het overkoepelende scholenprogramma in Noordoost-Gronin­gen, waarbinnen 102 scholen aardbevings- en toekomst­bestendig worden gemaakt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de gehele scholentransitie op eemsdelta.nl/scholentransitie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio