Boxtelse fietsstraat vandaag geopend

Boxtel – Donderdag 3 mei heeft wethouder Herman van Wanrooij een deel van de Molenwijkseweg officieel als Boxtelse fietsstraat geopend. Dit gebeurde door onthulling van een bord waarop is aangegeven dat de fietser in deze straat voorrang heeft en de auto ‘te gast’ is.

Rode loper

“We hebben als het ware de rode loper naar Esch uitgerold”, aldus de wethouder. De Molenwijkseweg is uitgevoerd met een brede strook rood asfalt, met aan weerszijden een zwarte strook van 50 cm. zodat het motorverkeer elkaar wel kan passeren. In de zwarte stroken wordt in juni nog ‘streetprint’ aangebracht. Dit is een reliëf wat in het zwarte asfalt wordt gedrukt. Dat heeft een attentieverhogende waarde voor gemotoriseerd verkeer, dat zo naar het midden wordt ‘gedwongen’.

Subsidie

De inrichting van de fietsstraat gebeurde met een subsidie van € 77.148 vanuit GGA/provincie. Het gebied vanaf de komgrens bij het spoor, tot voorbij de Halderheiweg en de Halderheiweg zelf zijn opgenomen in een 30-km zone. Het deel vanaf de komgrens tot aan de grens met Esch is een 60-km zone.

Tunnels voor amfibieën

In de fietsstraat zijn een aantal tunnels opgenomen om amfibieën (padden) te laten oversteken. Daarnaast zijn in de inritten paddengoten gemaakt om te voorkomen dat ze daar oversteken. De dieren worden door faunaschermen naar de tunnels geleid. Met name tijdens de paddentrek zullen deze veel worden gebruikt. De faunaschermen worden binnenkort geplaatst.

Foto: Cees Heesbeen (firma Van Kessel) en wethouder Van Wanrooij onthullen verkeersbord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio