Programma Kermis Oss 2018

Oss – Van donderdag 16 tot en met woensdag 22 augustus is het kermis in Oss. In totaal staan maar liefst 80 attracties op de Heuvel, Eikenboomgaard, Terwaenen,  Burchtplein, Burgwal en Wal. Er zijn 18 grote attracties, 13 kinderattracties, 28 oefenspelen en 21 consumptiezaken.

De openingstijden van de kermis:

  • donderdag van 15.00 tot 24.00 uur

  • vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 1.00 uur

  • zondag t/m woensdag van 13.00 tot 24.00 uur

Kijk op www.kermisoss.com of www.facebook.com/ossekermissen voor alle attracties.

Iedere dag activiteiten op de Osse kermis

Naast leuke en spannende attracties is er nog veel meer te beleven op de Osse kermis. Elke dag zijn er extra activiteiten voor vermaak, gezelligheid en sensatie. Kijk voor alle activiteiten op www.kermisoss.com of www.facebook.com/ossekermissen.

Kermis Battle

Via FaceBook kunnen groepen van vier persoen  meedoen met de Osse Kermis-Battle. Door een stoere pitch op FB te plaatsen, maken zij kans op 20 kermismunten per persoon. Deelnemers plaatsen de pitch als openbaar bericht, taggen Osse kermissen en volgen de pagina’s Osse kermissen, Het Osse Centrum èn 412TV volgen. Zo verzamelen zij likes voor de eindronde van de battle tussen de twee beste teams. Meer weten? Kijk op FB Osse kermissen.

Donderdag 16 augustus: opening door Jeugdcollege en Kermisbeer

Wethouder Thijs van Kessel opent de kermis samen met het jeugdcollege van Oss en dansgroepen Scream en Unbreakable van Dansschool Zwijsen. De opening is om 16.00 uur bij de autoscooters op het Burchtplein.  Net als andere jaren is ook de Kermisbeer bij de opening. Hij houdt van knuffelen en gaat graag met kinderen op de foto. Samen met clown Flappelientje deelt hij kleine cadeautjes uit!

 

Donderdag 16 augustus: Kleurwedstrijd

Tussen 17.00 en 18.00 uur kunnen kinderen hun kermiskleurplaat inleveren bij Osje. Die staat bij de poffertjessalon op het Burchtplein. Kinderen kunnen een kaart winnen voor zeven dagen gratis kermisplezier of een kaart voor één dag gratis kermis. Donderdag 16 augustus ná 21.00 uur krijgen de prijswinnaars telefonisch bericht.

 

Vrijdag 17 augustus: Ladies Night

Alle attracties hebben vanaf 19.00 uur aantrekkelijke kortingen voor alle vrouwen die de kermis bezoeken. Nieuw dit jaar bij de Ladies Night: speeddaten in de rups op de Heuvel.

 

Zaterdag 18 augustus: Carribean Night

Percussiegroep Dale Cana uit Oss zorgt in de avonduren voor extra sfeer op de kermis met hun vrolijke sambaklanken en Caribische dans. Zij zwerven over de evenement van 19.00 tot 23.30 uur.

 

Zondag 19 augustus: Kermis-mis met aalmoezenier Welzenes

Om 11.00 uur is er een kermis-mis bij de autoscooters op het Burchtplein. Kermis-aalmoezenier Welzenes is voorganger in deze dienst. Op de vloer waar normaal de autoscooters rijden, zijn zitplaatsen om de dienst bij te wonen. Iedereen is welkom. Na afloop van de dienst is er koffie of thee met olliebollen voor de bezoekers.

 

Zondag 19 augustus: Circusparade Circo di Strada

Op zondag 19 augustus is de internationale circusparade Circo di Strada op de kermis in Oss. Een kleurrijke optocht met muziek en circusacts als steltlopen, jongleren, eenwielfietsen en ballopen. In mei traden ze drie avonden op met De Toppers; dit jaar als extra attractie op de kermis in Oss.

 

Maandag 20 augustus: HUB Oss krijgt bezoek van wethouder, Kermisbeer en Flappelientje

Op maandag 20 augustus om 10.30 uur krijgen de leerlingen van HUB Oss aan de Ruwaardstraat bezoek van wethouder Thijs van Kessel, Kermisbeer en Flappelientje. Zij krijgen die dag munten om op dinsdagmiddag 21 augustus een bezoek te brengen aan de kermis.

 

Maandag 20 augustus: Familiedag

Van 13.00 tot 24.00 uur is het familiedag. Alle attracties zijn deze dag goedkoper. Let op de posters met aanbiedingen bij de kassa’s van de attracties, de kansspelen en de consumptiezaken. Tussen 15.00 en 17.00 uur is clown Desalles op het Eikenboomgaardplein en de Heuvel voor een meet&greet met kinderen.

 

Dinsdag 21 augustus: Ironman, The Incredibles, muziek en loterij

  • 15.30 uur: Ironman en The Incredibles op de kermis (tot 17.30 uur)
  • 20.00 uur: uitreiking van de jaarlijkse kermisprijzen in de poffertjessalon op het Burchtplein

  • 21.00 uur: grote gratis kermisloterij, podium Koornstraat

 

Woensdag 22 augustus: Sonic, Buurman&Buurman en vuurwerk

  • 15.00 uur: Meet & Greet met Sonic en Buurman&Buurman op Heuvel, Burgwal en De Wal (tot 17.00 uur)
  • 22.30 uur: Spectaculaire vuurwerkshow vanaf sportveld Hooghuis TBL bij kermisterrein De Wal.

 

 

16 t/m 22 augustus: Marco’s Miniatuur Kermis

Ook dit jaar is er een tentoonstelling met tientallen modelbouw kermisattracties. Deze miniatuurkermis is gratis te bekijken in een winkelpand aan De Wal (naast restaurant Hoofdstuk 2), iedere kermisdag van 13.00 uur tot 22.00 uur.

 

www.kermisoss.com; volg ons op Twitter, FaceBook en Instagram

Nieuws uit deze regio

Gemeentesecretaris Coen Boode verlaat gemeente Landerd

Landerd - Gemeentesecretaris Coen Boode, gaat de gemeente Landerd verruilen voor een nieuwe werkgever. Boode (43) gaat per 1 mei a.s. aan de slag...

Divers woningaanbod in en rond pand ‘Shooters’

Sint-Michielsgestel - Aan de Ruwenbergstraat en de Duifhuisstraat komen 11 nieuwe woningen. Ontwikkelaar Geert van den Brekel en de gemeente hebben hierover een overeenkomst...

Gamend kennismaken met 6 nieuwe school

Oss - Het Hooghuis leren kennen? Dat kan vanaf nu met een game. Hooghuis Kluizenjacht is de naam van de gloednieuwe online game die vandaag is...

In gesprek over Meierijstad aardgasvrij

Meijerijstad - 2021 is het jaar waarin gemeente Meierijstad met de inwoners in gesprek gaat over de plannen om aardgasvrij te zijn in 2050....

Automotive Campus in Helmond richting privatisering

Helmond – De provincie Noord-Brabant en de gemeente Helmond zetten een belangrijke stap richting de privatisering van de Automotive Campus. Samen met de derde...

Archeologen vinden visvijver in Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel - In 2020 is op de locatie van Dommelstaete/De Brenthof door archeologen onderzoek gedaan. We wisten al dat het terrein in de middeleeuwen...

Hennepkwekerij in Vught ontmanteld

Vught - Op dinsdag 8 december 2020 is er een professionele hennepkwekerij in een woning aan de Vlasmeersestraat aangetroffen. Op last van burgemeester Van...

Groen licht voor verhuizing Wijkplein en Kledingbank

Sint-Michielsgestel - Afgelopen weken zijn belangrijke stappen gezet in de verhuizing van Wijkplein en de Kledingbank in Sint - Michielsgestel. Het Wijkplein en de...