10.2 C
De Bilt

Toeristische campagne Land van Cuijk ontvangt € 50.000,=

De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis investeren samen € 50.000 in een toeristische campagne voor het Land van Cuijk als aantrekkelijke vakantiebestemming. Het beschikbare budget wordt ingezet om de succesvolle campagne ‘Psst … hier moet je zijn’ ook in 2021 te kunnen voortzetten. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk wordt verantwoordelijk voor de uitvoering van die campagne.

Herstel toeristische sector

De vijf gemeenten hebben afgelopen jaar al een aanzienlijke bijdrage geleverd aan een hersteloffensief voor de toeristische sector (verblijfsaccommodaties, dagattracties en horeca) in het Land van Cuijk. Destijds werd € 35.000 beschikbaar gesteld voor een zomer- en najaarscampagne. Een enquête onder betrokken ondernemers heeft uitgewezen dat de campagne, in combinatie met de op dat moment beperkte uitreismogelijkheden, in de zomermaanden van 2020 heeft geleid tot meer bezoekers, vaak ook meer overnachtingen en uiteindelijk meer bestedingen.

Meer bekendheid

“Een mooi resultaat” aldus Maarten Jilisen, voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Recreatie en Toerisme Land van Cuijk.  “Het bewijst enerzijds dat deze campagne effect heeft gesorteerd en anderzijds dat het Land van Cuijk steeds meer bekendheid krijgt onder het publiek”.

Regionaal Bureau Toerisme

Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) gaat de toeristische campagne in 2021 een vervolg geven, met wederom onderscheidende promotiemiddelen en activiteiten. De organisatie van de eerste online vakantiebeurs in Nederland, die op 29 januari aanstaande opent, is daar een concreet voorbeeld van. “Het is nog onduidelijk hoe het toeristisch seizoen 2021 gaat verlopen, maar uit landelijke onderzoeken blijkt wel dat de behoefte bij Nederlanders om dit jaar nog op vakantie te gaan groot is”, zegt Erik Jansen, toeristisch manager van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk.

Meer vakantie in Nederland

“Tegelijkertijd beseffen veel vakantiegangers ook dat een vakantie in het buitenland deze zomer opnieuw lastig kan worden. Meer dan de helft van onlangs ondervraagde vakantiegangers geeft daarom aan in Nederland te willen blijven. Het zou mooi zijn als een deel van die groep – en dan met name de vakantiegangers die houden van rust, ruimte, natuur, geschiedenis, water en fietsen en wandelen – kan worden verleid om een aantal dagen naar het Land van Cuijk te komen.” Kijk voor de vakantiebeurs “Vakantie in eigen land (van Cuijk)” op www.vakantieineigenlandvancuijk.nl

Het RBT ontwikkelt de campagne samen met ondernemers én met partners als Cybox, Vita Magazine en Di-visie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio