Wmo-hulpmiddelen door nieuwe leveranciers geleverd

De gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Oss en Uden hebben een Europese aanbesteding Wmo-hulpmiddelen uitgevoerd. Op 22 februari 2018 heeft de definitieve gunning plaatsgevonden. Vanaf 1 april 2018 zijn er in deze gemeenten twee leveranciers voor levering, onderhoud en reparatie van Wmo-hulpmiddelen.

Welke leveranciers zijn er vanaf 1 april?

Vooraf is bepaald dat drie leveranciers kunnen inschrijven op de aanbesteding van de Wmo-hulpmiddelen. Twee bedrijven hebben dat gedaan. Vanaf 1 april 2018 zijn er twee leveranciers: Hulpmiddelencentrum en Medipoint. Deze leveranciers voldoen aan de kwaliteitseisen van de gemeenten.

Welzorg schreef zich niet in voor de aanbesteding

Op dit moment worden de Wmo-hulpmiddelen geleverd door Welzorg. Maar de huidige leverancier Welzorg schreef zich niet in voor de aanbesteding.

Wanneer stop het contract met Welzorg?

In de gemeenten Bernheze, Oss en Uden stopt het contract met leverancier Welzorg op 1 april 2018. In Boekel en Landerd loopt het contract met Welzorg nog tot 1 april 2019. Daar blijft het bedrijf dus nog een jaar de leverancier van hulpmiddelen .

Wat verandert er voor inwoners met een hulpmiddel?

Voortaan kunnen inwoners die gebruik maken van een Wmo-hulpmiddel kiezen uit twee leveranciers. Inwoners die nu een Wmo-hulpmiddel van Welzorg hebben, kunnen dit hulpmiddel houden. Dat is in het contract met Medipoint en Hulpmiddelencentrum vastgelegd. Zij kunnen zelf kiezen welke van de twee leveranciers voortaan onderhoud en reparatie verzorgt. Op vrijdag 23 februari hebben inwoners met een Wmo-hulpmiddel hierover een brief van hun gemeente ontvangen. Inwoners die geen voorkeur doorgeven, krijgen het eerste jaar automatisch leverancier Hulpmiddelencentrum voor reparatie en onderhoud

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img