6.7 C
De Bilt

Melden helpt! Anonieme tips nodig in aanpak criminaliteit in jouw wijk

De Meld Misdaad Anoniem (M.) campagne start vanaf 22 januari in de wijken Laak, Moerwijk en Rustenburg en Oostbroek. Gemeente Den Haag en het meldpunt roepen bewoners en mensen die werken in en rondom deze wijken op om verdachte situaties anoniem te melden. Door inwoners te informeren over veilig en anoniem melden van signalen wordt de drempel om te melden verlaagt.

De wijken Laak, Moerwijk, Rustenburg en Oostbroek zijn drie verschillende Haagse wijken, maar het zijn ook wijken in ontwikkeling. Alle drie de wijken zijn kwetsbaar voor criminaliteit. Denk hierbij aan drugshandel, ondermijnende criminaliteit en geweldpleging. Voor de aanpak van misstanden zijn (anonieme) meldingen cruciaal. Melders bij M. blijven buiten beeld en blijven onbekend. Mogelijke signalen die wijzen op misstanden in de wijk zijn bijvoorbeeld: een sterke hennepgeur of een zoemend geluid, panden met geblindeerde ramen (met beveiligingscamera’s) of geluidsoverlast op straat.

Actieplan Laak en intensiveringsgebied Rustenburg en Oostbroek

De wijken Laak en Rustenburg en Oostbroek hebben mooie plekken en betrokken bewoners. Er zijn problemen in beide wijken. Laak wordt gezien als de vergeten wijk. Samen met de bewoners en de gemeente is in april 2023 het actieplan Laak vastgesteld om de problemen aan te pakken. Rustenburg en Oostbroek is een wijk met verschillende nationaliteiten waar ook een integrale aanpak actief is. De gemeente werkt hiervoor samen met bewoners en wijkpartners.

Brede aanpak ondermijning

De campagne van Meld Misdaad Anoniem is één van de acties om de veiligheid in de stad te verbeteren. Gemeente Den Haag werkt samen met overheidspartners zoals politie, OM, Belastingdienst en het RIEC (Regionaal Informatie- en Expertise Centrum) om ondermijnende criminaliteit te voorkomen en aan te pakken.

Anoniem melden is ook echt anoniem

Via online advertenties, sociale mediaberichten, flyers en posters roepen we mensen op om anoniem melding te maken van dergelijke verdachte zaken. Dit melden kan telefonisch via 0800-7000 en via een beveiligde website: www.meldmisdaadnoniem.nl. Er is maar één doel: het beschermen van de anonimiteit van de melder. Daarnaast worden bijeenkomsten georganiseerd om bewoners bewust te maken over de problematiek. De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 24 januari in Laak: Trefpunt Laakhage, Peilstraat 67, van 19.00 tot 20.30 uur. Op basis van de meldingen kan vervolgens gericht onderzoek worden gedaan. Zo werken we samen aan veilige wijken waar het prettig wonen en werken is.

Webpagina: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/hoe-werkt-m

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio