31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Afscheid tribune FC Den Helder

Den Helder – De tribune van FC Den Helder is een markant bouwwerk op sportpark De Streepjesberg. De grotendeels overdekte tribune heeft de afgelopen 66 jaar volop haar dienst bewezen, maar ook het nodige doorstaan. Niet alleen weersinvloeden zoals regen, wind en storm, maar ook een brand heeft het bouwwerk geteisterd. Helaas verkeert het bouwwerk nu in een zodanig slechte staat dat, om de veiligheid op en om de zitplaatsen te waarborgen, afbreken de enige oplossing is. Dat gebeurt voor de komende winter.

Tribune niet meer te redden

Bij een visuele inspectie zijn gebreken geconstateerd aan het dak en de staal- en betonconstructie. Hierop heeft de gemeente een uitgebreid onderzoek laten uitvoeren naar de staat van het bouwwerk. Daar is uit naar voren gekomen dat de tribune dusdanig slecht is, dat het niet meer te redden is. Uit veiligheidsoverwegingen is deze per direct afgesloten. De ruimtes eronder kunnen nog wel gebruikt worden.

Herinneringen

Het bestuur van FC Den Helder is door wethouder Peter de Vrij op de hoogte gebracht van het nieuws. Wethouder De Vrij; “Ik ben me ervan bewust dat het afscheid van de zitplaatsen de nodige gevoelens bij de leden en de bezoekers van het sportpark los maakt. Zij hebben fijne herinneringen aan de tribune en de mooie wedstrijden die ze daar zagen. Omdat de veiligheid van bezoekers bovenaan staat, hebben we helaas dit besluit moeten nemen. Met het bestuur wordt gekeken naar een voorlopige voorziening.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio