32 C
De Bilt
zaterdag, 13 augustus 2022

Burgemeester op bezoek bij basisschool De Rank

Woensdagmorgen 8 juni kregen de kinderen van basisschool De Rank in Schagen bezoek. De burgemeester kwam langs bij de kinderen van groep 8. Want zij schreven haar brieven, met wensen voor hun schoolbuurt. Burgemeester Marjan van Kampen kwam met de kinderen hierover praten.

Burgemeester praat met leerlingen

De wensen van de kinderen gaan over vijf dingen: verkeersveiligheid rondom school, een speeltuintje in de wijk, last van hondenlosloopgebied naast school, parkeerproblemen in de wijk en de overlast van graffiti. De burgemeester vroeg eerst aan de kinderen wat zij bedoelden. Ook vroeg zij of de kinderen zelf een oplossing wisten. Daar kwamen een paar goede ideeën uit. De kinderen gaan bijvoorbeeld een actie doen, zodat meer ouders de kinderen met de fiets naar school gaan brengen. Hoe dat er uit gaat zien is nog een verrassing. Ze gingen ook naar buiten om het een en ander aan te wijzen.

Een echte BOA

Ook nam zij een BOA mee. Dat is een medewerker van de gemeente die mag onderzoeken of er overtredingen zijn, bijvoorbeeld met parkeren en graffiti. Ook kwam de gebiedscoördinator mee, dat is een medewerker die contactpersoon is voor een gebied in de gemeente. De leerlingen mochten vragen stellen en eerste burger van Schagen gaf antwoord. Dat ging ook over haar ketting en wat een burgemeester doet, of wat een BOA doet en waarom die zulke dikke schoenen aanheeft.  

Veel vragen beantwoord

Hoewel niet alle wensen kunnen uitkomen, heeft de burgemeester wel verteld wat een gemeente kan doen aan de problemen. Het opvallende is dat groep 8 zeer binnenkort de school verlaat en naar het voortgezet onderwijs gaat. Daarom vroeg de burgemeester ook of de kinderen een ‘Overdracht van Acht’ willen maken en doorgeven aan groep 7. Dan maakt die groep wellicht nog mee dat een wens in uitvoering gaan komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio