om overleden baby’s te herdenken tijdens Baby Loss Awareness Week kleurt Gemeentehuis blauw en roze

Anna Paulowna – In de week van 9 tot 15 oktober wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor babysterfte en worden overleden baby’s herdacht. Iedere dag overlijden er in Nederland 3 tot 4 baby’s tussen zwangerschap en geboorte (na een zwangerschapstermijn van 22 weken). Daarnaast verliezen meer dan 20.000 ouders in Nederland een kindje in de vroegere termijn van de zwangerschap (voor 22 weken).

Overleden baby’s

Het landelijke steunpunt NOVA zorgt er met verschillende activiteiten voor dat het bewustzijn voor babyverlies wordt vergroot. Ook in onze gemeente wonen ouders die met babyverlies te maken hebben gehad. Om deze ouders te steunen en hun kindjes te herdenken, kleuren wij ons gemeentehuis in Anna Paulowna in deze week afwisselend roze en blauw. Ook hijst wethouder Mary van Gent een speciale vlag bij het gemeentehuis.

Het is mogelijk om een verloren kindje te registreren bij de gemeente

Dit kan ook met terugwerkende kracht. Ouders die dit willen, kunnen dit digitaal bij ons aangeven. Persoonlijk contact hierover is natuurlijk ook mogelijk. Via ons wijkteam kunt u hulp krijgen bij het verwerken van uw verlies. Niet alleen als het pasgeleden is, maar ook van lang(er) geleden. Hiervoor is ook een landelijk steunpunt, genaamd NOVA. Meer informatie over dit steunpunt vindt u op www.steunpuntnova.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img