Sportclubs verduurzamen met hulp van Team Sportservice

Den Helder – Het verduurzamen van sportclubs is een belangrijk streven. Zo is de sporthal van stichting Marsdiep/OKK aan de Marsdiepstraat 282 in Den Helder van binnen gehuld in het licht van ledlampen. Een deel – twintig of dertig procent – van de kosten kon de stichting bekostigen met geld uit de Bosa-regeling.

Ook subsidie van gemeente voor verduurzamen

Een ander deel komt uit een subsidie die de gemeente beschikbaar stelt voor verenigingen om te verduurzamen. Aanleiding voor deze stap was het begeleidingstraject van Team Sportservice voor verenigingen. Een samenwerking tussen VWS, sportbonden en de twaalf provinciale sportorganisaties verenigd in Sportkracht 12.

Lydia van Noord vertelde tijdens een informatieavond over de mogelijkheden: “Vanuit het NOC*NSF ondersteunen we sportaanbieders om na te denken over verduurzaming van de club. Ledverlichting is daar een voorbeeld van. Net als zonnepanelen of het licht dat automatisch aan en uit gaat bij betreding van ruimtes.”

Energiescan geeft inzicht

De ondersteuning gaat volgens een stappenplan. “We bekijken wat je nu al doet en wat je nog in de toekomst wil. Dan volgt een energiescan van Green Sport waar een advies uit voortkomt en aan de hand daarvan kan de club zelf offertes opvragen bij bedrijven die je duurzaamheidswensen uit kunnen voeren. Green Sport geeft de club informatie over de Bosa-regeling en de voorwaarden om aan de subsidieregeling te voldoen. Daarnaast heeft de  gemeente Den Helder ook subsidie beschikbaar voor clubs die verduurzamen.”

Ook subsidie op materiaal

Niet alleen verduurzaming komt binnen Bosa in aanmerking voor subsidie, ook de kosten voor materialen die de vereniging aanschaft en die direct ten goede komen aan de sport of het onderhoud van het gebouw, kun je opvoeren. “Dan kun je denken aan het vervangen van een turnmat in het geval van OKK”, noemt Lydia van Noord als voorbeeld.

Ambitie in Sportakkoord

Verduurzamen is bovendien een van de ambities in het Sportakkoord. Verenigingen die zich hebben aangesloten bij het Helderse Sportakkoord – en in dit geval dus Sporthal Marsdiep – dragen op deze manier ook een steentje bij om die ambities te verwezenlijken.

Meer weten? Neem contact op

Sportverenigingen die meer willen weten over de Bosa-regeling en de nog geldende subsidie van de gemeente, kunnen in contact treden met Lydia van Noord, buurtsportcoach verengingen bij Team Sportservice. Zij is bereikbaar via lvannoord@teamsportservice.nl of telefoonnummer 0223-684726.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img