11.5 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Vernieuwing voor bustransferium Den Oever

Den Oever – Het bustransferium in Den Oever wordt vernieuwd. Wethouder Theo Meskers heeft hiervoor een intentieovereenkomst ondertekend. Hij deed dit met de heer P.A. Bos, directeur van K. Dekker bouw & infra uit Warmenhuizen.

Verouderd bustransferium

Het bustransferium dat er nu is, is in verouderde staat. Het bestaande gebouw en het aanzicht gaan hard achteruit. Daarom is het nodig dat het transferium wordt vernieuwd. Hiervoor maakt K. Dekker in nauwe samenwerking met de gemeente een nieuw ontwerp voor het transferium.

Blikvanger met historische en lokale kenmerken

Het doel van de vernieuwing is om een blikvanger van de locatie te maken. Een transferium waarin historische en lokale kenmerken terugkomen. Het verharde binnenterrein en het groen op de locatie worden hierin betrokken. Voor de bouw maken we ook gebruik van materialen die over zijn van andere projecten binnen de gemeente. Ook hergebruiken we veel materialen binnen dit project.

Toegankelijk voor mindervaliden

Het transferium wordt helemaal toegankelijk gemaakt voor mindervaliden. Hier is een financiële vergoeding van de provincie Noord-Holland voor ontvangen.

Klaar in 2022

Het is de bedoeling dat het nieuwe bustransferium rond de zomer van 2022 klaar is. Tijdens de werkzaamheden blijft het transferium voor een deel open.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio